E2y

Hur att avgöra vilket land att adoptera från

Internationell adoption är ett utmärkt sätt att bygga din familj och samtidigt hjälpa barn från andra länder. Internationella adoptioner har också vuxit i popularitet på grund av kändisar som har gått igenom liknande adoptioner, såsom Angelina Jolie. Här är hur du kan avgöra vilket land att anta ditt barn från.

  1. Civil status. Bestäm din civila status, eftersom vissa länder kommer endast att tillåta adoptioner för gifta par, medan andra kommer att tillåta ensamstående att adoptera. Det finns även andra länder som bara låter människor från en viss åldersgrupp att gå vidare med antagandet. Om ni är två unga eller två gamla, kan det finnas vissa länder som inte kommer att utöka sitt internationella adoption program för dig.
  2. Hälsostatus. Din hälsa kommer ibland att vara en faktor när adoptera barn. Korea, till exempel, har gränser för Body Mass Index att utsikterna föräldern har. Om ditt BMI har överskridit den gräns som landet, kommer du inte att kunna fortsätta med antagandet. Det är oftast på grund av upplevda hälsoproblem som du som förälder kan ha om ditt BMI är för högt. Bortsett från BMI, vara säker på att du är frisk nog att gå vidare med en adoption och för vård av ett barn, även om det land du kollat inte kräver hälsokontroller.
  3. Res. Du bör också vara beredd att göra en del resor, eftersom länderna varierar i sin politik när det gäller besök. Det finns vissa länder som endast kommer att kräva dig att besöka barnet i landet endast en gång, medan det finns andra som kommer att kräva minst två resor som varar flera veckor innan antagandet kan fortsätta. Det finns dock andra länder som inte kräver faktiska besök och som gör det möjligt för adoptivbarn att vara eskorteras till ditt land.
  4. Barn ålder. Några utsikter föräldrar kan ta in småbarn eller yngre barn, medan andra absolut vill nyfödda. I allmänhet, nyfödda är mycket svårare att anta helt enkelt eftersom det kommer att ta lite tid för pappersarbete och de rättsliga processerna för adoption ska fyllas. Dessa processer tar vanligtvis flera månader så att barnet sannolikt kommer att bli ett år gammal eller mer vid tiden antagande är klar och du kan plocka upp ditt barn.
  5. Barnets hälsotillstånd. Var medveten om att när du adoptera barn, kommer du inte alltid vet hälsa bakgrunden att barnet har. Vissa länder har helt enkelt inte resurser att noggrant kontrollera barnen, medan det i vissa fall finns medicinska tillstånd som kommer bara manifestera efter en tid. Barn som har exponerats för alkohol under graviditeten, till exempel, kommer bara att visa symtom på FASD under sin skoltid. Du bör vara beredd att möta dessa potentiella framtida utmaningar.
Hur att avgöra vilket land att adoptera från. Barnets hälsotillstånd.
Hur att avgöra vilket land att adoptera från. Barnets hälsotillstånd.

Viktigast är dock, bestäms om du verkligen har engagemang, tid, pengar och kärlek behövs för att uppfostra ett barn. Kom ihåg att internationella adoptioner kan tyckas gulligt i början, men det innebär också att du kommer att ha att göra med att uppfostra ett barn som "ser annorlunda ut." Du måste vara närvarande för ditt barn hela tiden och vara redo att vara en faktisk förälder själv.