E2y

Hur att avgöra vad husdjur är rätt för dig

Råd om hur man väljer rätt husdjur

Välja ett nytt husdjur är ett stort beslut för någon. Kom ihåg att allt du gör nu påverka
livet av en annan varelse. Nedan är några saker att tänka på innan du bestämmer dig för att ta hem ett djur.

 1. Är husdjur i ditt hem? Kontrollera din hyra för begränsningar vad gäller husdjur som vissa condos, lägenheter och bostadsrättsföreningar endast godkänna vissa djur.
 2. Detta är rätt tid och plats för dig? Vart går din tid varje dag? Arbetar långa timmar är inte rättvist att en ny valp eller kattunge men kan fungera för reptiler. Fundera på hur mycket tid du har för daglig vård och omsorg. Tänk om din personliga fritidsintressen, gör din valda husdjur har de nödvändiga fysiska attribut och temperament att delta i din verksamhet?
  Om dina fritidsintressen tar dig hemifrån, är någon tillgänglig att ta hand om dem i din frånvaro?
 3. Hur kommer ditt nya husdjur samspelar med nuvarande människor / djur familjemedlemmar? Vissa djur är genetiskt programmerade att inte komma överens med andra. Forskning vilka djur var avsedda att användas för, blanda naturliga fiender kommer inte sluta bra. Avgöra lämpligheten av ett djur utifrån ditt hushåll energinivå.
 4. Är du redo för den finansiella förpliktelsen? Finansiell vård går utöver den initiala kostnaden för att ditt djur hem, fortsätter för livet av din nya familjemedlem. Nödvändig vård hela livstid ditt husdjur kan lägga upp så se till att du är villig att spendera innan du köper. Medicinska akutfall kan snabbt lägga upp och specialitet exotiska eller husdjur veterinärer är svårare att hitta så har en klar.
 5. Kommer du vara beredd på den känslomässiga effekten? Köpa ett husdjur kommer att orsaka en känslomässig förändring i dig, från den dag du tar ditt husdjur hem förrän dagen hans liv slutar. Tänk på det positiva och det negativa kraften ditt husdjur kommer att ha på dina känslor.
 6. Livstids åtagande innebär verkligen en livstid. Tänk på var du vill vara i 40 år innan du köper att kakadua eller sköldpadda. Kommer du att vara villig att spendera rätt mycket tid och omsorg på ditt husdjur hela sitt livstid? Vill du ha barn? Du hade bättre tänka på allt du skulle vilja göra i ditt liv och ta hänsyn till innan du tar steget in i sällskapsdjur föräldraskap.
 7. Kan ni ge ordentliga bostäder och vårdbehov? Om ni insisterar på ponny för dina barn, kan det leva på din egendom eller behöver du betala för ombordstigning? Är det verkligen rättvist att ha en Grand danois i studio lägenhet ? Hur ofta kommer ditt husdjur utnyttjar utomhus och har du tillgång till tillräckligt med utrymme? Kommer din valda husdjur behöver leva i en bur eller kommer han att vara lös i huset? Köp den största buren du har råd om du behöver en. Är djuret du vill ha normalt en grupp djur? Om den typ av husdjur du köper är lyckligare i par eller grupper, är du villig att köpa minst två?
 8. Hur sällskapsdjur vänlig är ditt hem? Innan föra ditt nya hem familjemedlem, se till att hans plats är säker. Om du har små djur, plocka upp sladdar eller tuggbara föremål, och blockera små hål som kan bli potentiella utrymningsvägar. Gör giftiga objekt otillgängliga till din nya stökiga valp eller kattunge. Förebygga olyckor och ge en trygg och säker miljö kommer att förhindra akutbesök veterinär och hålla alla glada och friska.
 9. Shoppa runt. Besök skyddsrum, uppfödare och butiker i ditt område. Gå forum och föreningar. Människor som har liknande husdjur kommer att kunna berätta om sina erfarenheter i urval, vård och dagligt liv innan du tar ett husdjur hem.
Hur att avgöra vad husdjur är rätt för dig. Är husdjur i ditt hem?
Hur att avgöra vad husdjur är rätt för dig. Är husdjur i ditt hem?

Förhoppningsvis är du nu redo att börja forska och avgöra om och hur nya husdjur som är rätt för dig. Om du tror att du har hittat husdjur för dig, hitta någon som är villig att låta dig ta hand om hans för en helg, ingenting är mer definitiv än praktisk interaktion.