E2y

Hur att avgöra om en väggmonterad akvarium är rätt för dig

Ah fiskarna

Ah fiskarna, de lugnande alltid att titta på, särskilt om akvariet där de flaxa sina fenor i är inrett till perfektion. De flesta akvarier är inställda på tabeller, även de större. Det enda problemet med detta är att om du planerar att bli ett akvarium, men har begränsat utrymme, då är du körd. Tja, det är inte nödvändigtvis sant eftersom akvarier numera kan monteras på väggen eller i taket som låter vem som helst, med en sann kärlek för att titta på fisk i en ytlig livsmiljö, att äga och underhålla en, även om utrymmet i sitt rum eller hus inte tillåter det. Även om detta är en praktisk möjlighet för dig, bör beslutet fattas efter att du förstår konsekvenserna och variabler för att få en väggmonterad akvarium.

Hur att avgöra om en väggmonterad akvarium är rätt för dig. Efter reflektera och utvärdera dessa överväganden.
Hur att avgöra om en väggmonterad akvarium är rätt för dig. Efter reflektera och utvärdera dessa överväganden.
  • Kostnaderna. Detta kommer att vara en övervägande som du måste verkligen fundera på speciellt om du arbetar med en budget. Väggmonterad akvarier är normalt dyrare traditionella bordet eller typer stativ. Dessutom kommer storleken på akvariet har begränsningar samt sedan väggen och fästen kan bara stödja så mycket vikt. På denna anmärkning, får valuta för pengarna inte värt det för de flesta fall. Självklart, om du letar efter skönhet och spendera din deg är inte för mycket av en fråga, då detta övervägande kan lätt kringgås.
  • Installationen. Detta övervägande är ganska mycket relaterat till kostnader och eftersom du kan behöva anlita en entreprenör för att installera akvariet. Ja, du kan göra installationen själv för att spara på pengar, men du kan ha en svår tid med andra aspekter såsom VVS och ledningar för att inte tala grundläggande snickeri och träbearbetning. Hur som helst, innan beslutet, se till att fundera på installation frågan. Har du råd att anlita en entreprenör för att göra det åt dig?
  • Väggen. Annan variabel som ska vara väl inom din sortiment av trodde skulle vara väggen där du tänker montera akvariet. Är den kapabel att stödja hela vikten av akvariet? Finns det hinder eller hinder som rör, ledningar och kablar som hindrar dig från att montera den? Alla dessa frågor bör ställas och besvaras innan installationen.
  • Fisken. Eftersom en väggmonterad akvarium eller tank är begränsad i storlek och storlek, liknande begränsningar följer det med avseende på fisk du kan husera i tanken. Du kommer att begränsas till mindre fiskar som guppy, elritsa och liknande. Bostäder fiskar med längder på 3 inches eller mer är definitivt inte en bra idé, särskilt om i stora mängder.
  • Tillbehören. Naturligtvis kommer varje akvarium eller akvarium kräver olika tillbehör såsom filter, värmare och stenar luftning. Även om detta kanske inte är ett problem eftersom du enkelt kan hitta dessa i någon fisk leverans butik, kommer dessa lägga till dina totala kostnader som fortfarande kommer att vara din främsta rummet.

Efter reflektera och utvärdera dessa överväganden

Efter reflektera och utvärdera dessa överväganden, fråga dig själv om du verkligen är redo att ta på sig ansvaret för att sköta fisk. Väggmonterade akvarier kräver att du utöva mer ansträngning för att ge underhåll till tanken samt mata fiskarna. Detta kommer att innebära mer engagemang från din sida. Om alla dessa variabler och överväganden inte utgör något problem med dig, sedan gå vidare och montera den.