E2y

Hur att avgöra om du är redo för en ny hund

Om du funderar på att få en ny hund i ditt liv

Om du funderar på att få en ny hund i ditt liv, måste du ärligt bedöma din beredskap för åtagandet. Är du redo att ta hand om en valp eller vuxen hund? Du är skyldig en hund för att räkna ut det här innan du begår. Det är det första steget för att vara en ansvarsfull djurägare.

 1. Var realistisk om alla utmaningar du kan förvänta dig från din hund. Hur gammal är vovven? Om hon är en valp, då måste man räkna tugga, olyckor i huset, rastlösa nätter och frekventa matning. Du måste valp-bevis ditt hus och bör ha en betydande mängd tid att spendera lavishing uppmärksamhet och kärlek på din valp! Men en vuxen hund inte förtjänar ett mindre kärleksfullt hem än en valp. Vuxna hundar kräver tid och kärlek för deras lycka också. Om du är i behov av hjälp att välja mellan en vuxen hund eller en valp, läs vår artikel som utforskar detta val.
Hur att avgöra om du är redo för en ny hund. Var realistisk om alla utmaningar du kan förvänta dig från din hund.
Hur att avgöra om du är redo för en ny hund. Var realistisk om alla utmaningar du kan förvänta dig från din hund.
 • Lär dig så mycket som möjligt om rasen av din potentiella hund familjemedlem. Hur stor blir den rasen? Hur allvarligt är avgivande? Hur lätt tolererar dessa hundar bråkiga barn, om detta är en relevant fråga? Beroende på ålder och ras på en vuxen hund, vård och beteendemässiga förväntningar varierar kraftigt, och du kan lära dig mer om vad du kan förvänta dig från olika raser genom att besöka online resurser såsom Hundras informationscenter och europeiska kennelklubben .
 • Hur stort är ditt vardagsrum, och var bor du? Om du bor i staden, måste du acceptera uppgiften (anser att det är ett privilegium!) För att plocka upp vovve doo-doo varje gång din hund lämnar sin avföring. Det är ofta böter för folk som inte gör det. Om du bor i en förort eller landsbygd, kom ihåg att din hund kommer att utveckla en favorit område att gå potta, och du bör kunna behålla detta utrymme, hålla den relativt fria från spillning för ditt husdjur.
 • Är du förberedd för den finansiella investeringar? Att äga en hund kräver att du har tillräckligt med pengar för att köpa kvalitet mat och tillbehör hund som koppel, sängar, skålar och leksaker. Och ännu dyrare är veterinär räkningar. Om du inte har tillräckligt med pengar för att hålla din hund frisk och stark, då detta kanske inte den bästa tiden att få en ny hund i ditt liv.
 • Om ditt vardagsrum är litet, bör du överväga att lägga till en stor hund till din familj - stora hundar vill ha större utrymmen, och kommer att känna sig alltför begränsad när den förvaras i en liten lägenhet. Många små hundar har inget emot mindre livsrum, eller ens föredrar det beroende på ras. Återigen, forskning de hundraser för att avgöra om ditt vardagsrum är lämplig.
 • Oavsett vilken hundras du väljer och om han är en vuxen

  Oavsett vilken hundras du väljer och om han är en vuxen, valp eller tonåring, måste du kunna ge honom massor av tid och kärlek. En hund kommer inte vara glad om hon är ensam hela dagen. Du måste vara där för din hund när hon måste använda badrummet, och måste ägna tid på en dag för att ge henne lite motion och lek. En hund kan inte göra känslan av försummelse. Att vara försumlig är att missbruka en hunds villkorslös kärlek.

  Om du är redo att välkomna en hund i ditt liv

  Om du är redo att välkomna en hund i ditt liv, då ingen någonsin skulle avskräcka det, att ha en hund i din familj är oändligt givande. Men kanske det värsta du kan göra för dig själv och en hund är att sätta hunden i din familj när du är oförberedd för det ansvar av hund ägande. När du tar in en ny hund, backa ut ur ditt engagemang ger svårigheter på den oskyldiga hunden. Så se till att du är redo att få en ny hund innan du begår. Om du känner dig redo för en hund efter forska hundraser, reflektera över en hund ägarens ansvar, och se över din ekonomiska och levande situationer, då du och din nya hund kommer att bilda en djup, varaktig bindning.