E2y

Hur att äga potbellied grisar

Funderar på att äga en annan typ av husdjur

Funderar på att äga en annan typ av husdjur? Hur är potbellied grisar? Dessa varelser är kärleksfulla djur som är lekfull och intelligent. Tvärtemot vad många tror, dessa svin är rena och luktfria. De är lätta att träna och mycket tyst.

Precis som med alla andra typer av husdjur

Precis som med alla andra typer av husdjur, att äga en potbellied gris är ett stort ansvar. Mer så eftersom deras vikt kan nå upp till 160 pounds med en livslängd på 15 till 20 år. Om du funderar på att äga en potbellied gris, läs vidare.

  1. Forskning noga om potbellied grisar innan du bestämmer dig även att få en. Du kan gå på internet, läsa böcker eller be någon du känner om dessa intressanta husdjur. Den lokala veterinär är också en bra källa till information. Gå till en uppfödare är också en bra idé bara för att se djuren på nära håll. Dessutom, ta reda på om det finns lokala lagar som hänför sig till ägande av en potbellied gris.
  2. Välj mellan en inomhus och en utomhus gris. Beroende på var du tänker att hysa din gris, måste du göra vissa förberedelser. Ett skjul eller någon typ av väderbeständigt utanför kapslingen behövs för en utomhus gris. Å andra sidan bör en inomhus gris ha sin egen avsedda utrymmet. Detta kan vara ett litet rum eller garderob eller en stor säng med massor av gamla handdukar och filtar.
  3. Förbered ditt hem för din potbellied gris. Naturligt nyfikna, förvänta er potbellied gris att vandra runt en hel del runt huset. Hon är en smart djur som har ihållande ett litet barn och kommer att försöka få in allting runt henne. Installera toddler grindar för att blockera henne tillgång till olika områden i ditt hem. Håll potentiellt skadliga objekt som elektriska sladdar och ömtåliga föremål långt från hennes räckhåll. Placera rengöringsmedel kemikalier i låsta skåp. Förbered ramper om din gris behöver klättra trappor. En plaskdamm i trädgården är en välkommen behandling för din potbellied gris.
  4. Housetrain din gris. Potbellied grisar, precis som katter och hundar, kan potta utbildas med hjälp av en låda.
  5. Mata henne ordentligt. Ge aldrig din potbellied gris katt eller hund mat. Istället bör hennes diet bestå av god kvalitet grisfoder plus färsk frukt och grönsaker. Hennes vattenskål bör ha färskt vatten 24/7.
  6. Ge dina gris gott om tid utomhus. Inomhus grisar behöver sin träning. Se till att hon har tillräckligt med bakgård utrymme att leka runt.
  7. Köp hennes gris leksaker. Potbellied grisar blir lätt uttråkade. Se till att hon har gris leksaker runt för att hålla henne sysselsatt. Spela med din gris och tillbringa kvalitetstid med henne.
  8. Borsta gris. Schampo din gris endast en gång i månaden för att undvika uttorkning hennes hud. Applicera fuktighetskräm på hennes hud vid behov. Rengör öronen och kontrollera öronskabb. Du kan trimma sina hovar men har en veterinär trimma sina betar om det behövs.
  9. Ta med din potbellied gris till veterinären regelbundet. Ungefär som andra husdjur, kommer hon behöver henne regelbundna kontroller och skott vaccination. Fråga om ytterligare tillskott som vitaminer och mineraler som hon behöver. Fråga veterinären om att ha din potbellied gris kastrerade och kastrerade.

Att äga en potbellied gris är ett stort ansvar

Hur att äga potbellied grisar. Forskning noga om potbellied grisar innan du bestämmer dig även att få en.
Hur att äga potbellied grisar. Forskning noga om potbellied grisar innan du bestämmer dig även att få en.

Att äga en potbellied gris är ett stort ansvar. Innan jag en, se till att du är redo att öppna ditt hem till en av ett slag djur. Denna intelligenta och tillgivna husdjur kräver ordentlig vård och omsorg. Precis som alla andra husdjur, när de tog på rätt sätt, kan du potbellied gris vara ett utmärkt komplement till din familj.