E2y

Hur ändra din mammas brudklänning

Ibland kan en mamma vill verkligen hennes dotter att bära samma brudklänning som hon bar, förutom att passformen ska bytas. Detta kan vara en utmaning, eftersom du inte vill göra slarviga ändringar till ett objekt som har så mycket affektionsvärde. Men, om klänningen kan återanvändas, vad ett trevligt sätt att erkänna bindningen mellan två generationer. Många människor kommer att njuta av att jämföra bilder av dottern och mamman i samma klänning, speciellt eftersom bilderna kommer att vara från olika tidsperioder. Kostnaden för att ändra klänningen själv är minimal, jämfört med kostnaden för att köpa en ny brudklänning, som vanligtvis körs från 1120€ till 6720€ även för måttligt prissatta klänningar. Om du älskar det eleganta tyget i din mammas brudklänning, men den behöver några strukturella ändringar, nedan är några tips för att hjälpa till med denna process av återfödelse.

A. Ändra längden eller midjan på en differentierad klänning: För att förkorta en brudklänning som har en skiktad eller differentierad kjol, planerar på att hålla de lägre nivåerna och eliminera en del av tyget nära midjan. Anledningen till att inte trimning bottenskiktet är att detaljer och mönster är oftast mer ornamenterade på de lägre skikten, och på baksidan av kjolen kan innefatta ett tåg. Fogen mellan midja och höfter måste noggrant unstitched med en liten sax och en nål. Blixtlåset kan också behöva obunden och resewn, om det sträcker sig nedanför midjan.

Efter frånkoppling av kjolen

Hur ändra din mammas brudklänning. Efter frånkoppling av kjolen.
Hur ändra din mammas brudklänning. Efter frånkoppling av kjolen.

Efter frånkoppling av kjolen, är de bästa inches närmast midjan sedan putsas bort försiktigt, om dottern är kortare än mamman. En lös söm eller häftning måste läggas till den nya midjan på toppen av kjolen, och dras så att det klasar eller samlas för att passa dotterns midjan innan sätter tillbaka kjolen. Om midjan är monterad för att krama höfterna, kommer dart istället samlar behöva sys in i kjolen. Först sömmarna av inre fodret är anbringas på nytt, då de yttre skikten av kjolen sys tillbaka på livstycket. Om midjan behöver komma in - eller ut - för att passa dottern, kan justeringar göras innan kjolen sys fast. Den dart på botten av livstycket kan också justeras innan kjolen sys tillbaka på, för att modifiera formen på midjan.

B. Låta ut livstycket: Om dotter behöver en större byst storlek än mamman kommer livstycket av brudklänning behöver de övre sömmarna ska släppa ut. Ibland extra tyg måste läggas i sidsömmar, vilket är utmanande men genomförbart. Hellre än att försöka matcha föregående tyget, överväga att ha synliga dart i en annan struktur med samma färgton. Till exempel föreställa en satin axelbandslös klänning där moderns klänning innehåller lager av draperat och vikta elfenben tyg runt midjan och bröstet. Dottern vill använda klänningen, men behöver fyra inches av extra tyg för att passa hennes byst storlek.

Hellre än att försöka göra insatserna osynliga

Hellre än att försöka göra insatserna osynliga, använd en samordnande elfenben tyg som blir en accent till strukturen på livstycket. Ett, två eller tre paneler av tjock microfiber kommer att lägga komfort till en strukturerad livstycket på en brudklänning. En ännu mer vågad skulle då vara att lägga till en V-formad insats på framsidan och centrum för klänning. Den insatt panel av mikrofiber kan sedan dekoreras med beading, för att klä upp tydligare tygstycke. Om du tror på framsidan av klänningen bör lämnas intakt, ibland på baksidan av livstycket kan ersättas helt utan större inverkan på det allmänna utseendet, eftersom en slöja kan täcka övre delen av ryggen under vigseln.

Hellre än att försöka göra insatserna osynliga. Om dottern är mindre i storlek än mamman.
Hellre än att försöka göra insatserna osynliga. Om dottern är mindre i storlek än mamman.

Alternativt, subtilt att lägga vertikala remsor av mikrofiber i sidsömmarna i livstycket, måste den befintliga sidan sömmar manuellt plockas ut med en nål och en liten sax. Sömmarna eller dart i livstycket dekonstrueras uppifrån och nedåt, till ungefär två inches från midjan. Sedan panelen av nytt tyg är låst på plats. Sömmarna är resewn först genom häftning manuellt, därefter av symaskin för att skapa ett snyggare utseende. Alla de områden där sömmen plockades ut bör vikas insidan av de nya sömmarna, så att inga gamla sömmar eller slitna kanter är synliga i skräddarsydd resultatet.

Om dottern är mindre i storlek än mamman

Om dottern är mindre i storlek än mamman, kan brudklänning tas in i sömmarna mycket lättare än det låter ut som beskrivs ovan. Om dottern är högre än mamman, ibland en extra nivå eller två kan läggas till kjolen, genom att följa de flesta stegen i del A ovan. Men snarare än att trimma bort ett lager av kjolen, skulle en samordnande eller matchande tyg läggas nära midjan eller höften på klänningen. Om det behövs, kan den klänning vidgas vid midjan genom att skapa en kortare livstycke medan toppen och botten av rocken är frigjorda. Nyckeln till framgång i alla dessa förändringar är en mycket noggrann mätning av bruden-till-vara. Håll din måttband händig och mät innan du sätter i sömmarna. När du är osäker, gör den mest detaljerade sy för hand.