E2y

Att montera en engelsk sadel till din häst

För lite historia, är engelska sadlar så därför de användes under tidigare perioder i alla engelska ridning träningar världen över. Engelsk ridning utbildningar hänvisas helt enkelt till de undervisningsmetoder sitt ursprung i England där instruktörer var också mestadels engelska ryttare.

Användningen av engelska sadlar i hästsport aktiviteter har rått under en tid och det uppenbarligen fortfarande bland de vanliga förfarandena i ridning. Engelska sadlar anses vara de mest bekväma sadlar i världen eftersom de ger utrymme för föraren att röra sig fritt under åkturen. För att se till att du får optimal funktion av en engelsk sadel, måste du lära dig hur man korrekt att passa till din häst. Här är tips som kan guida dig:

Att montera en engelsk sadel till din häst. Förbered runt 100-700 dollar för att betala för sadeln.
Att montera en engelsk sadel till din häst. Förbered runt 100-700 dollar för att betala för sadeln.
  • Mät din häst - dess höjd, andetag och längd. Även sadel tillverkare använder sin egen metod för mätningar, bör du åtminstone ge dem en uppfattning om storleken på din häst.
  • Förbered runt 100-700 dollar för att betala för sadeln. Detta belopp bör köpa en kvalitet engelsk sadel som kommer att pågå många år. Köpa en sadel från butiker som säljer djur tillbehör i ditt område. Du kan också köpa på nätet så länge du vet vilken typ du vill ha och vilken storlek som passar din häst.
  • Vet vilken typ av aktivitet din häst kommer att delta i, där du kommer att använda den engelska sadeln. Om det kommer att finnas en hel del cavorting och hoppa, väljer en engelsk sadel som är avsett att hålla föraren även i en riskabel race. Det är en typ av engelsk sadel med en djup sits som kramar ryttaren på plats även när hästen börjar handla upp. Du kan överväga att använda denna sadel typ om du är i en robust pjäs.
  • Kontrollera sadeln genom att försöka det på din häst. Skjut sadeln åt hästens rygg och se till att det inte rör sig eller vrida om när den är monterad. Det bör också finnas en liten lucka undertill mellan sadeln och hästens rygg så att vikten av föraren inte direkt tryck på djurets hud.
  • Placera ett schabrak på hästens rygg för att dämpa effekterna av ryttarens vikt. Var noga med att sadeln inte är för tjockt eller för tunt. Så länge som den har möjlighet att täcka den del av hästens rygg där sadeln är monterad, då din schabrak kommer att fungera bra.
  • Undersök baksidan av hästen. Om sadeln direkt sätter press på hästryggen även om föraren inte har monterat ännu, ska den engelska sadeln ändras. Tänk på att sadlar oftast är gjorda av hårt läder och materialet kan gnida och skär hästens hud på grund av friktion.
  • Fäst sadeln med sitt bälte. De flesta sadel bälten är tillräckligt långa för att gå runt omkrets av hästens kropp. Vira bandet runt hästens mage och låsa den på plats.
  • Försök att passa din knytnäve i utrymmet mellan hästens rygg och framsida sadeln. Om den sitter bekvämt då sadeln monteras väl.
  • Testa rida hästen. Om hästen verkar avslappnad och oberörd då sadeln är ordentligt belägen.

Ge hästens rygg en vila genom att ta bort sadeln när hästen är stationerad vid sin stabila. Som med människor som gillar att ta arbetskläder och bara inte bekväma kläder hemma, hästar vill också göra sig av med någon form av förträngningar på kroppen såsom sadlar, när de vilar i sina egna stall.