E2y

Att höja och ta hand om kaniner

Kanin skötsel

Öka din kanin är en rolig upplevelse. Oavsett om du får en ung en eller en äldre, kommer du att uppleva ändå stora glädjeämnen. Att höja en kanin är mycket som höja en kattunge. De har samma reserverad, men typ, personlighet.

Att höja och ta hand om kaniner. När du matar alltid se till att hålla sin kost konsekvent.
Att höja och ta hand om kaniner. När du matar alltid se till att hålla sin kost konsekvent.

Om du ska hålla ditt husdjur inomhus, kan det vara kull utbildas. De kommer att göra det naturligt, men kullen måste vara tillgänglig hela tiden. Precis som alla andra husdjur, kommer din kanin lära sitt namn och kan även komma när kallas om du tillbringar tillräckligt med tid med det. Detta kommer att vara mer benägna naturligtvis om du håller dina IT inomhus.

Hålla din kanin utomhus är inte uteslutet. De hanterar kyla mycket bra så om du är i ett kallt klimat, är detta inte ett problem. Värme är en annan fråga men, och ditt djur kommer att behöva ses att se till att det inte överhettas.

Följande kommer att ge dig ytterligare information.

Ge en behandling för dem då och då. Se alltid till att ditt husdjur har en bur stor nog att rymma dem.
Ge en behandling för dem då och då. Se alltid till att ditt husdjur har en bur stor nog att rymma dem.
  1. När du matar alltid se till att hålla sin kost konsekvent. Tamkaniner gillar inte när maten ändras ofta. Mata dem en solid pellets mat är alltid det bästa valet. Om du har en mindre ras av kanin, undvika olika typer av pellets som innehåller mycket majs och hög proteinhalt. Försök att hålla proteinet andelen omkring 16% till 17%. I själva verket är lägre protein bäst för alla husdjur, såvida det inte är en ammande mamma. Bortsett från mat, är vatten det viktigaste näringsämnet för en kanin. Alltid se till att de har färsk kallt vatten!
  2. Ge en behandling för dem då och då, till exempel morötter eller timotej hö. Det finns också vissa typer av godsaker som köpts på djuraffärer som är ett bra val. Har aldrig mata din kanin blomkål. Det kommer att få dem att bygga upp gas och de inte har något sätt att göra sig av gasen.
  3. Kanin vård innebär också att ge leksaker. Kattleksaker fungerar bra, särskilt bollar med klockor i centrum. Större kaniner kommer även spela med saker som pop burkar och pop flaskor. De kommer också att tugga på dessa och detta kommer att bidra till att undvika dem tuggar på saker i ditt hus!
  4. Se alltid till att ditt husdjur har en bur stor nog att rymma dem. Detta är viktigt inom eller utanför. De måste ha tillräckligt med utrymme för att lägga ut, särskilt om de är inomhus och du kommer bur dem medan du är borta. Detta är det säkraste alternativet för kaninen också.
  5. Tänk på din kanin hälsa. De är benägna att förkylningar och kvalster (främst i deras öron). Förkylningar kan behandlas med antibiotika eller Vet RX medicin som kan hittas på de flesta foder butiker eller på din veterinär. Kvalster eller loppor kan behandlas med något läkemedel som kan användas på katter! Skötsel av kaniner kan innebära en resa till veterinären.
  6. Om din inomhus kanin kommer att spela utomhus, se till att du har din gård säkrade! Alltid hålla med dem, inte lämna dem i inhägnad på gården ensam. Kaniner älskar att gräva och de kommer att vara under stängslet och ut i världen på nolltid!! Att ha en säker inhägnad på gården kommer också att skydda honom från alla rovdjur som granne hundar eller katter. Det är en bra idé att loppa behandla ditt djur, som nämnts ovan, innan du ställer dem på gården. De är lika mottagliga som alla andra hus husdjur till loppor och fästingar.
  7. Om du bestämmer dig för att strö träna din kanin, kom ihåg att ha tålamod med dem. De kommer haka på det, men det kan ta ett par veckor, särskilt om kaninen är äldre. Det är viktigt att komma ihåg att "bunny bevis" ditt hus! Det finns två huvudsakliga saker att oroa sig när Bunny korrektur. Den första är sladdar. Se alltid till att alla elektriska sladdar läggs upp eller tejpade på väggen djuret kommer inte att få dem. Ofta plast täcker för butiker som är avsedda att skydda barn kommer att arbeta för din kanin.
  8. Akta dig för registers.Many hem har register på golvet. Det finns flera åtgärder för att ta med dessa. Först av allt, kan din kanin misstag registret för en kull, den har en udda ljud och öppna hål. Det sista du vill är att ditt husdjur att urinera i din värme-kanal! Det finns också en risk för att din kanin att få sina fötter fastnat i dem om de stöter på dem. Detta kan skrämma dem och det är hur ryggen går sönder. När rädd, panik de och börjar slaga runt, utan att inse att de skadar sig själva. Det är något man aldrig vill ta itu med, så att få en lock eller blockera registret off är en bra idé!
  9. Slutligen är det mycket viktigt att hantera din kanin. Det är viktigt att få dem som används på det sätt du ska plocka upp dem. Alltid se till att hålla dem säkert med fötterna instoppade i. Detta kommer att göra dem säkrare. Få dem brukade du vända dem över på rygg. Detta kommer att hjälpa när du har att klippa sina tånaglar i framtiden. (Klippning tånaglar kan göras med trimmare katt spik och bör göras ungefär en gång i månaden.) Det är viktigt att börja göra detta i unga år så att de blir acklimatiserad. Det kommer också att utgöra ett starkare band mellan dig och ditt husdjur.

När du tar din kanin hem, kommer de att rädda. Om de är innanför eller utanför, kommer detta att vara sant. Låt dem några veckor att vänja sig sin omgivning och du och din familj. Detta gäller särskilt när det gäller andra husdjur. Kaniner är nervös av naturen, så de kommer spook lätt när skrämd av allt från ett vakuum till en hund skälla. Ge dem lite tid, och ta det långsamt, och du kommer att skapa en säker miljö för din kanin och dig själv. Kom ihåg att de lever allt från 4 till 10 år, så var beredd för en lång engagemang.

Äga en kanin är detsamma som att äga en hund eller en katt. Vi hoppas att du har haft att lära sig att höja och ta hand om en kanin. Det kräver en hel del engagemang, men det kommer också att ge dig många år av glädje och lycka!