E2y

Skötsel av staffordshire bullterrier

Läs om träning, grooming och omsorg för denna ras

Staffordshire bullterrier är medelstora medlemmar Terrier gruppen. De har den typiska Terrier uthållighet och beslutsamhet. De lägger hela sitt hjärta i allt de gör. En relativt korthårig ras, deras färger varierar från svart till brindle, oftast med lite vitt på deras ansikten eller tassar. Dessa hundar kan vara ett bra komplement till familjen om ordentligt omhändertagna, men de kräver en viss särskild omsorg och uppmärksamhet. Denna artikel kommer att behandla hur man kan se till att din Staffordshire Bull Terrier är den bästa möjliga husdjur för dig och din familj.

Skötsel av staffordshire bullterrier. Bara köpa din staffordshire bull terrier från en seriös uppfödare.
Skötsel av staffordshire bullterrier. Bara köpa din staffordshire bull terrier från en seriös uppfödare.

 1. Bara köpa din staffordshire bull terrier från en seriös uppfödare. Gör en lista över uppfödare i ditt område och forskning dem online. Du kommer att kunna ta reda på snabbt om de producerar friska, sällskaplig hund. När du har valt den bästa uppfödare du kan hitta, är det viktigt att besöka deras anläggning och kolla in deras tillgängliga valpar. Du bör endast välja välanpassade, socialiserade valpar. Valpen du väljer bör visa en positiv reaktion på människor och andra hundar.
 2. När du tar med din nya valp hem, fortsätter sin socialisering. Skriva in honom i valpklasserna, och börja sin utbildning ung. Ta honom för dagliga promenader i koppel i en park eller annan upptagen plats. Få honom van att vara runt barn och andra husdjur. Det är viktigt att du gör detta tidigt så att han har bra och trevlig hund beteende .
 3. Staffordshire bull terrier kan vara envis, men de är också mycket intelligent. De gör mycket bra i lydnad eller agility. De svarar mycket bättre att träna med belöningar än vad de gör till straff eller hårda ord. Om du är positiv, kommer de att försöka att behaga dig.
 4. Denna ras tenderar att vara impulsiv. Detta gör det mycket viktigt att du ordna åtminstone några grundläggande lydnadsträning för din hund, särskilt under de första åren i livet. Du behöver ha kontroll över dem hela tiden. Om du förstärka lydnad kommandon, och lära dem väl, kommer du att ha den kontroll du behöver.
 5. Väl socialiserade staffies älskar att träffa och interagera med nya människor men bör övervakas runt barn, eller husdjur som de inte vet.
 6. Med sina kraftiga muskler och starka käkar, dessa hundar älskar att tugga. Alltid ha en Nylabone eller nötkött ben på plats för att uppfylla detta behov av att tugga. Det är inte en bra idé att ge dem rawhide behandlar eller fyllda eller vinyl leksaker. De kommer att göra processen kort med dessa poster, och kan svälja eller kvävas av stora bitar de har tuggat av.
 7. Staffordshire bull terrier kräver någon form av motion varje dag. De flesta av dem njuta av promenader eller vandring. Du kan också träna dem att spela boll eller frisbee.
 8. Deras kort päls kräver lite trimning, men det är fortfarande viktigt att hålla dem rena. Kör en mjuk borste över sin päls minst en gång i veckan för att avlägsna döda hår, samt att stimulera oljorna i huden. Detta kommer att hålla avgivande till ett minimum, och hålla sin korta mörka pälsen glänsande.
 9. Staffordshire bull terrier gör inte bra i utomhus väder ytterligheter. De har inte en tjock päls för att hantera extremt varma eller kalla temperaturer. Dessa hundar gör bäst när de är inomhus husdjur.
 10. Ta din Staffie till veterinären minst en gång om året för en komplett hälsokontroll, shots uppdatering, och hjärtmask check.
 11. Torka inuti öronen försiktigt med en mjuk trasa minst en gång i veckan för att hålla dem rena.
 12. De håller ofta sina naglar slitna, och inte kräver trimning. Om din Staffordshire naglar behöver putsning, bara trimma mycket dricks. Om du inte känner dig bekväm trimma naglarna, kontakta din veterinär eller en lokal pistmaskin.

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg med en Staffordshire Bull Terrier är att jobba med honom från en ung ålder. Få din nya följeslagare som används till barn och andra husdjur tidigt i livet. Ett bra sätt att göra detta är att skriva in honom i valpklasserna på din lokala lydnad skolan.