E2y

Så för att lugna din hund under ett åskväder

Inte alla hundar är vana vid åska - eller till någon högt blomstrande ljud, för den delen. Om din hund har en obehaglig reaktion på åska, är du inte ensam. Hundar kan uppvisa något av följande reaktioner:

Så för att lugna din hund under ett åskväder.
Så för att lugna din hund under ett åskväder.

 • Darrningar eller skakningar
 • Överdrivet skällande
 • Whining
 • Pacing
 • Jumping
 • Gömma
 • Escaping

Få din hund vänja sig vid enstaka åskväder eller högt ljud borde ha börjat när hon fortfarande var en valp. Tyvärr sker detta inte hela tiden. Om din hund inte har okänsliggjorda till åska, så ska du åtminstone kunna lugna ner honom.

 1. Distrahera din hund. Försök att få din hunds sinne bort från högt ljud. Spela med henne med hjälp av någon av hennes favorit tuggleksaker. Gör några roliga aktiviteter inne i huset. Du kan försäkra henne om att allt är bra, men behöver inte krama henne eller stroke henne kontinuerligt. Aldrig barnet en hund eftersom det lugnar hennes rädsla. Precis agera som om allt är normalt.
 2. Se hennes låda är tillgänglig för henne. Lådan är din hunds egna personliga oas där hon kan springa och gömma sig under ett åskväder. Täck sin bur med en filt för extra komfort. Var noga med att hålla lådan grinden olåst om din hund känner behovet av att komma ut.
 3. Behåll lugnet. Lagen som åskväder är inte en stor sak. Aldrig överreagera på en overacting hund. Den lugnare du är, desto lugnare hunden blir. Skrik inte, skrika eller skälla ut din hund. Detta kommer bara att öka sin nivå av rädsla, oro och otrygghet.
 4. Be din veterinär om ångestdämpande medicin. Finns ångestdämpande mediciner för hundar som hjälper lindra några av deras stress. Detta är mest användbart när det ges innan du förväntar höga ljud att inträffa, vill under fyrverkerier den 4 juli firandet. Vissa veterinärer får förskriva lugnande medel för extrema fall.
 5. Mask ljud som kommer utifrån. Om din hund är van vid ljudet av TV, kan du höja volymen under åskväder. Detta kommer att bidra till att minska ljudet från utanför huset. Istället kommer hon höra ljud som är mer bekant för henne.
 6. Dra för gardinerna. Blockerar blixten liksom synen på regnet utanför genom att stänga persienner eller gardiner.
 7. Använd DAP eller Dog blidka feromoner. Detta är en typ av spray som har samma attribut som de feromoner att en mor hund releaser för att lugna och trösta sin kull. För i-hemmet, det är en bekväm plug-in typ av DAP Du kan också hitta en DAP krage för din hund.

Så för att lugna din hund under ett åskväder.
Så för att lugna din hund under ett åskväder.

Om din hund lider inte bara av rädsla för åska, men är också rädd för några höga ljud, kanske du vill överväga hyposensibilisering utbildning. Rekonditionering en hund att acceptera höga ljud som åska är en långsam process. Samtidigt som masseras eller under spelning, är hunden utsätts för inspelning av ljudet av en storm på låg volym. När hon blir van vid ljudet, är volymen gradvis ökat. Detta fungerar inte för alla hundar, men det kan vara värt ett försök.

Hundar öron är mycket känsliga och vissa hundar tycker att det är svårt att klara av blomstrande ljud. Om din hund är utflippad av åska eller höga ljud, ha tålamod och förståelse. Kom ihåg att hon upplever mycket stress och behöver inte mer stress kommer från dig.