E2y

Så att prata med folk

Vissa människor är mycket utåtriktad och alltid beredda att utlösa upp en konversation med nästa Jim, John och Sally som går runt hörnet. Är du svartsjuk av främlingar på snabbköpet som har en 20 minuters samtal om limabönor? Eller kanske du är så nervös att ha obekväma samtal med personer som du undviker dem till varje pris? Oavsett din anledning för att vilja veta hur man talar med människor, har du redan gjort det första steget i att lära sig färdigheter. Du har identifierat behovet av att fräscha upp ditt folk färdigheter. Följande steg kommer att hjälpa dig ännu mer i din strävan att lära sig att prata med folk.

Steg 1

Så att prata med folk. Kunna nås.
Så att prata med folk. Kunna nås.

Kunna nås. Du kan inte stå där med huvudet nedåt och armarna korsade och förväntar folk att vilja prata med dig. Du måste göra någon vill prata med dig, och ditt kroppsspråk är den första delen av det. Le och se intresserad av en person och de kommer sannolikt att vara mer villiga att prata med dig.

Steg 2

Börja med småprat. Prova att säga några ord till en person, typ av "matter-of-sakligt". Agera som om du inte är orolig om de startar upp en konversation med dig eller inte, men du ville bara berätta en sak. Det kan vara så enkelt som "du tappade något" eller kanske till och med lite värdelös att du har lagra bort för detta ögonblick. De kommer troligen att svara med några korta ord, vilket ger dig en öppning för att starta en konversation.

Steg 3

Låter intressant. Om du hoppas att prata med folk, måste du ha en mängd information för att fortsätta en konversation. Det är bra att hålla sig uppdaterad om aktuella ämnen. Och även om du förmodligen kommer att ha en åsikt om några ämnen, inte tar så hårt ställning till ett ämne som folk kommer att känna duva-någonstans och vill fly samtalet omedelbart. Vara villiga att diskutera saker med folk, i stället för att tala om för dem saker. Om det finns en tråkig stund i samtalet, frågar en öppen fråga för att få din publik att tänka. Ett samtal måste vara dubbelsidig, och du måste hålla upp din del av avtalet om du vill lära dig att prata med folk.

Steg 4

Steg 1. Börja med småprat.
Steg 1. Börja med småprat.

Var respektfull. Vem du talar med behov att känna sig som sina åsikter och kommentarer värderas som du talar med dem. Oavsett hur du känner, du måste vara respekt för tanken och känslorna av andra. Kom ihåg att det är hälsosamt att vara oense, men det är inte hälsosamt att argumentera, så håll positiv. Lyssna uppriktigt, vara öppen för nya idéer och människor bevilja rätt till sin egen åsikt. Om du stöter på så nära sinnade kommer få människor att vilja fortsätta prata med dig.

Steg 5

Lyssna. En stor del av att veta hur man pratar med folk är att veta hur man ska lyssna på folket. Inte bara vänta på dem att sluta prata så att du kan hoppa in Lyssna och absorbera vad den andra personen säger till dig. Se till att du förstår exakt vad de säger till dig. De kommer att uppskatta att tala med dig mycket mer om du kan göra detta.


När du lär dig att prata med folk, du lär också hur man interagerar och vara med människor. Du kan enkelt börja prata med någon med småprat, men du måste hålla engagerade, intresserade och öppna för deras åsikter om du förväntar samtalet att hålla. Öva dessa färdigheter och med lite tid kommer du bli känd för din skicklighet att veta hur man ska prata med folk.