E2y

Så att förlåta ditt ex efter ett break-up

Förlåta andra kan vara en av de svåraste saker att göra

Förlåta andra kan vara en av de svåraste saker att göra - inte konstigt att det har sagts att "att fela är mänskligt och att förlåta är gudomligt"! Och en av de mest utmanande människor att skänka förlåtelse på är utan tvekan den person som en gång var närmast dig - ditt ex. Det är definitivt ett känslomässigt dränerande och smärtsam process, men det är inte omöjligt.

  1. Ge dig själv tid att sörja. Förlåtande är inte en omedelbar process. Du kan inte trolla knäppa med fingrarna och säga, "Jag är okej!" Ge dig själv tid att sörja över förhållandet - att förneka hur du känner och låtsas vara okej när du inte bara innebär att du ljuger för dig själv och i slutändan, kan dessa känslor kommer ur dig destruktivt. Ha din stödgrupp redo att hjälpa dig hantera konstruktivt med ont, ilska, sorg och bitterhet.
  2. Ha en stödgrupp klar. Vägen till förlåtelse är inte lätt. Det finns dagar då du känner att du har gått två steg framåt, men ett steg bakåt. Detta är normalt! Inte alla dagar kommer att vara bra på vägen till återhämtning. På dagar som denna, behöver du en bra stödgrupp redo att fånga dig när du faller. Har en grupp av familj och vänner som du litar på att vara där under dessa tider. Att dela hur arg du känner med en vän över glass eller bara gråta om den till någon kan göra underverk för att hjälpa dig att komma över det ögonblicket av bitterhet.
  3. Förlåt dig själv. Du kan inte förlåta ditt ex om du inte kan lära dig att förlåta dig själv först. Skylla sig själv ständigt på "woulda, Shoulda, coulda" som du kunde gjort för att rädda förhållandet löser ingenting - det kommer definitivt inte att få tillbaka relationen och du verkligen inte kan gå tillbaka i tiden! Acceptera att saker hände detta sätt och att du troligtvis gjorde ditt bästa för att hålla relationen. Du måste förlåta dig själv för att gå vidare och lära av erfarenheterna - hur kan du njuta av den andra vacker sak händer i ditt liv just nu om din skuld överskuggar alla andra underbara välsignelser?
  4. Live! Även om du kanske inte är redo att förlåta ditt ex riktigt än, det betyder inte att allt annat i livet slutar. Göra något helt nytt - ta den här gången efter bryta upp för att ta en närmare titt på dig själv och dina passioner. Tillbringa tid med långa förlorat vänner, skratta mycket och omge dig med människor och saker som trösta dig. Detta tar bort fokus från bitterhet och ilska du känner och ger dig ett nytt perspektiv på livet. Det hjälper dig också att göra ont "mindre" i dina ögon genom att tillåta dig själv att se en större, ljusare bild.

Så att förlåta ditt ex efter ett break-up. Ge dig själv tid att sörja.
Så att förlåta ditt ex efter ett break-up. Ge dig själv tid att sörja.

När du sakta komma tillbaka till ditt eget liv efter bryta upp, kommer du en dag överraska dig själv genom att inse att du inte längre har något bitterhet mot ditt ex. Det kan även komma som en större överraskning när du inte längre ser ditt ex som ett ex, men en person som bara kan vara en bättre vän än du tror.