E2y

Med graviditetstester blod: tips graviditetstest

Lär dig vad det innebär när man tar ett blodprov för graviditet

Tror du att du är gravid? Det är ett säkert sätt att ta reda på: Har en graviditet blodprov klar. Dessa kan upptäcka graviditet allt från 7-12 dagar efter befruktningen. Det är en av de mest exakta graviditetstester metoder. Så här tar en.

  1. Blodprov för graviditet kan endast fyllas i läkarens kontor eller i ett medicinskt laboratorium. Det är viktigt att du ringer din läkare om du vill ha ett test, han kan hänvisa dig var du ska gå för att få en administreras.
  2. Vid ankomsten till utnämningen, se till att lämna ditt namn och varför är du där med receptionen personal.
  3. När ditt namn kallas, sjuksköterskan kommer sannolikt kompletta två olika blodprover. Ett test kommer att bli ett kvantitativt test som mäter mängden HCG (graviditetshormonet) i ditt system till ett exakt belopp. Den andra testet blir ett kvalitativt test som kommer att svara på grundläggande ja eller nej om graviditet, vilket innebär att du är eller om du inte är det.
  4. Sjuksköterskan kommer att knyta en stor gummiband runt armen och ber dig att göra en knytnäve. Han kommer tillbaka blodet från en ven i armen. Detta bör inte ont mycket, men vara beredd för en liten stick med nålen insättningen. Sjuksköterskan kommer att ta bort nålen och placera en bomullstuss över införandet området. Han kommer att be dig att böja armbågen för att sätta press på området och stoppa blödning som kan uppstå.
  5. Sjuksköterskan kommer sedan be dig att stava ditt namn när han skriver det och bekräftar att det är korrekt på rören blodprov. Vid denna tid kommer sköterskan ger dig instruktioner om när du ska ringa för resultat, eller om någon ringer dig. Sjuksköterskan kommer sedan ta blod till labbet för testning ska fyllas.
  6. När testningen är klar, börjar väntan. Blodprovsresultat för graviditet tar normalt flera timmar att få. I många fall kan din läkare inte kontakta dig förrän nästa dag med resultatet.
  7. Det är viktigt att komma ihåg att blod graviditetstest måste utföras på läkarmottagningen, därför dessa typer av tester är vanligtvis dyrare än väljer att göra ett urinprov hemma. Men om du tror att du är gravid, de flesta läkare kontor kräver ett blodprov för fullständig bekräftelse och noggrannhet.

Med graviditetstester blod: tips graviditetstest. När ditt namn kallas.
Med graviditetstester blod: tips graviditetstest. När ditt namn kallas.

Blodprover är ett definitivt sätt att ta reda på om du är gravid eller inte. Informationen från test ger tillförlitlig information för läkare och korrekta resultat för den kvinna som får eller inte får vara gravid.