E2y

Hur ta hand om en Schipperke

Det Schipperke har en igenkännbar svart rock som består av underull samt ett yttre skydd beläggning som förhindrar mycket smuts och regn från att komma ner till huden. Schipperkes är små hundar med nyfikna natur. Förutom den vanliga vården (vaccinationer, hjärtmask tester och behandling samt tandvård) varje hund bör få, har Schipperke några behov relaterade till sin ras temperament, päls och genetiska arvet.

 • Temperament
  Det Schipperke är en lojal och vänlig familjehund, men man måste vara uppmärksam för att välja rätt djur lekkamrater för honom. Han kanske inte acceptera en katt i huset. Det Schipperke är en bra lekkamrat för hundar av annan storlek. Eftersom schipperkes var uppvuxna att vara väktare, kommer din Schipperke inte omedelbart acceptera framsteg för eventuella gäster till hemmet. Låt Schipperke gradvis komma till besökaren, vilket sällskapsdjur tid att anpassa sig till gästens närvaro.

  Omsorg om Schipperke behov av motion genom att ge henne en daglig kraftig pjäs eller gå tid. Denna ras har en energinivå som kommer att hålla henne måttligt aktiv oavsett inomhus eller utomhus. Om Schipperke måste vara obevakad utomhus, bör hon vara i en inhägnad gård eller kennel att hindra henne från att vandra bort.

  När du tränar din Schipperke, etablera dig själv som master och vara fast med kommandon. Schipperkes kan ha en självständig och envis natur.

 • Grooming
  Om du tänker visa din Schipperke på en europeisk SKK, vara noga med att trimma bara morrhåren och päls mellan trampdynorna. Ingen annan trimning är tillåten, även detta trimning är inte väsentligt. I själva verket kommer klippa Schipperke päls tills den är kort ta det naturliga skyddet pälsen ger honom från väder eller värme.

  Hur ta hand om en schipperke. Temperament.
  Hur ta hand om en schipperke. Temperament.

  Schipperkes putsa sig som en katt. De tar hand om sina egna grooming behov. Den lilla mängd päls skjul schipperkes kan tas bort med en daglig tandborstning. Den borst bör ha ett medium till hård styvhet.

  Om underull börjar komma ut i klasar, bli inte orolig. Det är inte på grund av bristande omsorg från din sida. Denna över utsöndring kan bero på ett antal saker som kan ha betonat Schipperke kropp som extrem värme eller läkemedel som används för att behandla ett tillstånd. Varma bad kombinerat med borstning för att avlägsna allt löst päls återställer Schipperke päls. Detta kan ta två eller tre månader.

  När bad en Schipperke, måste man för att säkerställa skyddet päls samt underull är helt våt. Kontrollera att hela den milda schampo sköljs ut så att huden inte blir irriterad. Om det behövs använder olja för att ta hand om torr hud fläckar.

  Om överdriven päls förlust fortsätter efter behandling, konsultera en veterinär. Det Schipperke kan ha en svamp hud tillstånd som kräver särskild vård.

 • Arvsmassa
  Schipperkes är mottagliga för tre sjukdomstillstånd: epilepsi, luxating patellas och Legg-Perthes sjukdom.

  Grooming. Arvsmassa.
  Grooming. Arvsmassa.

  När din Schipperke blir äldre, titta efter tecken på epilepsi. Din veterinär kan ge råd en behandling för att ta hand om detta tillstånd. Ibland orala läkemedel som fenobarbital är föreskrivna för att hantera epilepsi.

  Luxating patellas är knä caps som tillfälligt flytta sin plats, vilket gör att hunden för att hålla en av sina bakben fram musklerna slappna av och knäskålen går tillbaka till sin position.

  Legg-Perthes sjukdom, ett tillstånd som urholkar lårbenshuvudet i höftleden i schipperkes under en års ålder, är ofta inte upptäcks förrän hunden haltar och uppleva ett visst obehag. Kirurgi är ibland en del av vården för både luxating patellas och Legg-Perthes sjukdom. Efter operation för Legg-Perthes sjukdom, kan hunden utveckla artrit i höften när han åldrar. Skötsel av din hunds artros höftleder kan innebära att hålla sin vikt under kontroll genom motion och kost.