E2y

Hur snabbt bota en blöjeksem

En oro för att första gången och erfarna mammor har när det kommer till sina nyfödda och småbarn är blöjeksem. På grund av dess känslighet, är en bebis hud lätt irriterad när du har lämnat blöjan för länge, och innan du vet ditt barns mjuka huden är röd med utslag. Men det finns ingen anledning till stor oro eftersom blöjeksem kan lätt läkt. Följ bara stegen nedan.

  1. Försiktigt rengöra blöjan området. En sak som mödrar bör komma ihåg när man byter blöjor, oavsett om barnet har en blöja utslag eller inte, är att rengöra blöjan området. När ett barn har blöjeksem, extra åtgärder måste vidtas för att göra det villkoret inte förvärras. Använd varmt vatten för att rengöra blöjan området. Värmen kommer att hjälpa till att lindra eventuella obehag som ditt barn kan känna. Använd inte tvål inte är absolut nödvändigt eftersom det kan göra utslag värre. Istället för tvål, använd en mjuk trasa. Var noga med att inte gnugga den drabbade delen. Bara klappa det drabbade området försiktigt tills smutsen har lossnat .. Om du är ute och det finns inget vatten runt, använda våtservetter för att rengöra blöjan området. Var noga med att köpa våtservetter som är gjorda av allergivänliga och beprövad mild mot huden. Eller ännu bättre, välj våtservetter som är avsedda för spädbarn.
  2. Låt blöjan området torka. Detta är ytterligare ett viktigt steg i att behandla blöjeksem. När du har rengjorts det drabbade området, klappa den torr. Gnugga inte det torka för det kommer bara irritera blöjeksem och ditt barn skulle bara få crankier och mer obekväm. Det skulle bara innebära mer stress för dig i det långa loppet.
  3. Applicera behandling blöjeksem sparsamt. För att hjälpa blöjeksem läka snabbare, kan du applicera krämen blöjeksem på det drabbade området efter att den har torkat helt off. Var liberal i tillämpningen av blöjeksem grädde. Några av de populära krämer blöjeksem för mammor är vaselin, Aquaphor baby läkande salva, Desitin Rapid Relief Krämig salva, Triple Klistra läkemedel salva, och Aveeno Baby Diaper Rash Cream. Dessa baby produkter kan köpas över disk eller stormarknader.

När du har använt salvan

När du har använt salvan, kan du nu lagt en blöja på ditt barn. Kontrollera blöjan från gång till gång och ändra det innan det blir för smutsigt. Om det efter fem dagar av denna vård regim och blöjeksem fortfarande kvarstår, är det dags att betala ett läkarbesök. Du får också veta att det är dags att rådfråga läkare om blöjeksem utvecklas till blåsor, pustler, eller var. Läkaren kan ge dig råd om hur man bättre behandla ditt barns blöjeksem. Se till att följa läkarens behandling instruktioner för att förhindra ytterligare försämring av tillståndet.

Hur snabbt bota en blöjeksem. Försiktigt rengöra blöjan området.
Hur snabbt bota en blöjeksem. Försiktigt rengöra blöjan området.

Dessutom överväga att byta blöja varumärken. Den du använder kanske inte lämpar sig för ditt barns speciella typ av huden och kan ha bidragit till utvecklingen av utslag.