E2y

Hur ska man gå igång med din hund

Hundar är bra kör kompisar

Hundar är bra kör kompisar. Du behöver inte stå ut med oändliga, störande prat, eller anpassa dig till någon annans takt som du går om din vanliga kör sessioner. Du är fri att vara dig själv och din hund inte skulle ens tänka lite. Både motion och sällskap skulle göra underverk för dig och ditt husdjur. Innan du går ut på en körning med din hund, ta del av dessa tips först.

Kontrollera med din veterinär

Kontrollera med din veterinär. Första saker först. Medan du kör är en bra form av motion för att hålla de flesta människor passar, är det nödvändigtvis inte samma fall som med vissa hundar. Vissa hundraser kan tolerera att köra som en vanlig form av motion, medan andra blir trötta och slitna ut lätt. Bättre att göra ett besök med din hunds veterinär först och fråga om din hund är i någon form för att starta ett träningsprogram.

Håll hunden i koppel

Håll hunden i koppel. Detta är ett nummer ett säkerhetsåtgärd, inte bara för din hund, men också för dig själv. Det finns alldeles för många distraktioner för din hund när han kliver utanför ditt hem. Även en vältränad hund inte skulle kunna motstå frestelsen att springa efter ekorrar, eller andra hundar och djur. Hålla din hund i koppel håller fast honom och hålla honom mer fokuserad på att följa din bly.

Gör varma ups

Hur ska man gå igång med din hund. Kontrollera med din veterinär.
Hur ska man gå igång med din hund. Kontrollera med din veterinär.

Gör varma ups. Göra varma ups inte bara gäller oss människor innan vi underkastar oss rigorös träning och fysisk aktivitet. Hundar behöver värma upp också. Ta en skön promenad eller promenera runt närheten med din hund för ett par minuter. Låt din hund bekanta sig med dofter, synintryck, ljud och upplevelser av sin omgivning innan du flyttar till main event-löpning.

Bygg upp gradvis

Bygg upp gradvis. Detta är en viktigaste i ny aktivitet för din hund, så du kommer att behöva bygga upp detta med din hund så småningom. Du vill inte lägga alltför stor påfrestning och press på honom med bara några sessioner. Börja med rask promenad eller tävlar korta sträckor i två veckor. Sedan var efter två veckor, öka din takt som du ökar ditt avstånd.

Iaktta din hund

Iaktta din hund. De första sessionerna för att köra med din hund är mycket viktigt. Du måste följa om din hund kan verkligen hantera det fysiskt. Vara uppmärksam på fysiska tecken på stress eller påfrestningar. Kontrollera dynorna av din hunds tassar efter tecken på ömhet, råa fläckar eller blödning. Detta kan inträffa under den första tiden och om du plötsligt sprang en enorm distans med din hund. Detta innebär att din hund behöver ledigt från att köra för ett par dagar eller så, tills hans ömma fläckar är läkt. Försök inte att ta din hund springa igen om han fortfarande har några skador. Så småningom, när du ökar körsträckan och din hund vänjer sig, kommer kuddar av hans tassar skärpa upp och bli mindre känslig för skador. Dessutom, om du ser din hund flämtande, skumbildning i munnen, saktar ner, eller vill ligga ner, de är tydliga tecken på utmattning och överhettning. Avsluta kör session och få din hund till ett kallare, skuggigt område så fort som möjligt.

Få hydratiserad

Hundar är bra kör kompisar. Håll hunden i koppel.
Hundar är bra kör kompisar. Håll hunden i koppel.

Få hydratiserade. Till skillnad från människor, svettas hundar inte. Vad som händer är att kroppen tenderar att överhettas. Då får de uttorkade om de inte dricker tillräckligt med vatten för att göra sin kropp svalna och tillbaka till normalt fungerande. Innan du går ut på en körning, packa en vattenflaska för dig själv och din hund. Se till att lära din hund hur man dricker ur en vattenflaska. Om du kan, kan du bära med dig en bärbar vatten skålen istället. Om din hund behöver för att få omedelbar lättnad från värmen, häll vatten över hans kropp.

Håll dig till säkra, lätta spår

Håll dig till säkra, lätta spår. Om du kan, undvik att köra på konkreta vägar. Den hårda betongen kan enkelt bära ut din hunds tassar. Bättre hålla sig till mjuka stigar och vägar, som fungerar som en kudde för din hunds tassar.

Det finns många fördelar med att ha din hund som din rinnande kompis

Det finns många fördelar med att ha din hund som din kör kompis. Bortsett från att få mycket välförtjänt motion du behöver båda, kan du också dra nytta av lugnande effekten av att ha en lugn och trogen följeslagare vid din sida. Men inte förbise det faktum att du fortfarande måste göra varje session så trevlig och säker för dig som det är för din fyrbenta följeslagare.