E2y

Hur sänka spädbarn feber

Nyfödda bebisar och små barn har underutvecklade immuna och temperatur kontrollsystem, vilket därmed gör dem mer mottagliga för infektion eller sjukdom. På grund av detta, föräldrar, särskilt nyblivna mödrar, få orolig vid första tecken på spädbarn feber. Vanliga orsaker till en babys feber är virala infektioner, bakteriella infektioner, och allergiska reaktioner bland andra. Även om feber aktiverar kroppens immunförsvar, kan det också vara ett tecken på en mer allvarlig sjukdom. Därför bör ett barns feber inte tas på allvar. När ditt barn är rodnande varm, svettig, och känner sig varm för beröring, är det dags att vara mer vaksamma och reagera på lämpligt sätt på situationen. Istället för att bli nervös, håll dig lugn och omfatta följande steg för att hjälpa dig lägre spädbarn feber och göra ditt barn känner sig mer bekväm.

Hur sänka spädbarn feber. Kontrollera barnet temperaturen med en termometer.
Hur sänka spädbarn feber. Kontrollera barnet temperaturen med en termometer.

  1. Kontrollera barnet temperaturen med en termometer. För att få en korrekt behandling, ta inte ditt barns temperatur direkt efter att han har badat. Ett spädbarn har feber om temperaturen är över 37,5 grader Celsius. Ta ditt barns temperatur i intervaller. Det rekommenderas att ringa din läkare omedelbart om ditt barns temperaturen når 38 grader Celsius särskilt om febern har varit till och från i flera dagar. Om ditt barn manifesterar symtom på kräkningar, diarré, hudutslag, svullnad av mjuk fläck på huvudet, gnäller, andningsproblem osv, är det bäst att rusa honom till akuten. Även om det är naturligt för barn att få feber, kan det tyda på bakteriell infektion eller annan sjukdom som behöver omedelbar läkarvård.
  2. Sponge bebisen med ljummet, inte för kallt eller isiga vatten. Badda barnets rygg och nacken. Placera en fuktig handduk över barnets panna. Upprepa denna process gör det möjligt för värme att försvinna långsamt.
  3. Håll ditt barn hydrerad. Ge ditt barn mer vätska när hans kroppstemperatur är förhöjd. Du kan ge honom små mängder sterilt vatten med hjälp av en pipett utöver bröstmjölk eller formel.
  4. Ge inte någon medicin - flytande eller stolpiller, såvida din läkare ordinerat. För spädbarn behandling som ordinerats av läkare, alltid läsa etiketter och strikt följa läkarens order att se till att du administrera rätt dos till ditt barn.
  5. Håll ditt rum ordentligt ventilerat. Om ditt barn har frossa du kan täcka honom i en filt annars hålla filtar bort och inte linda in honom i en bunt som värme kan bara göra febern värre. Klä ditt barn i svala, lätta kläder.

Efter att ha följt de förfaranden

Efter att ha följt de förfaranden, måste tecken på förbättringar inom en timme eller två vara synliga annars måste du ta ditt barn till läkare. Även om barnet ser bra ut, om hans temperaturen är förhöjd, är det bäst att söka läkarvård. Men om febern avtar fortsätta att övervaka ditt barns temperatur och skick i 24 timmar. Var inte nöjda och tycker att det är bara en vanlig spädbarn kall eller bugg. Alltid hålla sig pigg och aldrig lämna saker åt slumpen.