E2y

Hur platsen en manipulator

Otillbörlig påverkan är något som du måste se upp för

Otillbörlig påverkan är något som du måste se upp för. Du kan oftast uppleva detta med vänner, familjemedlemmar, arbetskamrater och även älskare. Otillbörlig påverkan är ofta svåra att upptäcka, och manipulatorer ofta komma undan med det av den enkla anledningen att de är bra på vad de gör. De kan vara manipulativa medvetet eller omedvetet. I vissa fall kan dina barn vara manipulativ på något sätt, vilket är ett beteende bör du definitivt bromsa på ett tidigt stadium.

Spotting en manipulator är viktigt för att bryta den onda cirkeln av manipulation. Låt inte en manipulator få det bästa av dig. Bryta den onda cirkeln och hävda dig själv.

Ompröva dina känslor

Hur platsen en manipulator. Ompröva dina känslor.
Hur platsen en manipulator. Ompröva dina känslor.

Ompröva dina känslor. Försök att titta in i era kontakter med folk-familj, vänner, släktingar. Om att hantera en del av dessa människor lämna dig deprimerad, utmattad, skyldig, rädd eller värdelös, är det mest troligt att du har hittat en manipulator bland dem.

Håll utkik efter deras verktyg för manipulation

Håll utkik efter deras verktyg för manipulation. Per definition är manipulativa beteende egennyttiga och styrning. Ibland en manipulator kan vara fysiskt självsäker och även missbruk. Dock är det riktiga sättet de kontrollerar dig psykiskt. Medvetet eller omedvetet, kommer en manipulativ person som vet vad som händer med dina känslor och i ditt sinne. De kommer att använda denna kunskap för att böja din vilja att deras nycker. Det är inte ofta aggressivt beteende att de ställer på dig. Snarare, ibland är det en känsla av skuld som de drar nytta av. Ibland är det hjälplöshet. Ibland sätter de skulden på dig orättvist. Men ibland en manipulator kommer att vara charmig, och kommer att smickra dig till underkastelse.

Håll utkik efter en gungning i beteenden. Manipulatorer kan ibland växla mellan smicker och guilt-tripping. Det beror på om du samtycka till deras önskemål.

Otillbörlig påverkan är något som du måste se upp för. Håll utkik efter deras verktyg för manipulation.
Otillbörlig påverkan är något som du måste se upp för. Håll utkik efter deras verktyg för manipulation.

Är han med din relation till sin fördel? Vissa manipulatorer använder relationer till sin fördel. Dessa människor använder relationer för att manipulera dig genom din kärlek eller via din skuld. När det kommer till manipulatorer finns det inga grå avsnitt. Det är antingen du är med honom eller inte du. Om du inte gör vad de vill, det är något fel med dig.

Ta reda på varför

Ta reda på varför. Du bör försöka analysera orsakerna bakom en manipulator handlingar och beteenden. De kommer ofta använder känslor för att vinna argument, snarare än logik.

Hur kan man hantera? Bryta manipulativa cykeln handlar du svara tillbaka. Använd logik, och låt inte dina känslor få det bättre för dig. Ta dig tid att vederlägga en manipulator argument. De kommer oftast ändra sin taktik och kommer ofta alternera mellan frieri dig och argumentera mot dig. Dessa typer av människor vill alltid ha kontroll och kommer att använda olika taktiker för att uppnå detta.

Var säker på att du är i en säker miljö

Var säker på att du är i en trygg miljö, och att du är i stånd att konfrontera en person för hans manipulativa beteende. I vissa fall kommer den personen inte att vara betydande i ditt liv, han kan vara en kollega eller en granne. I vissa fall kanske man vill upprätthålla goda relationer med någon som är manipulativ, särskilt om han är en familjemedlem eller släkting. Inser att det kommer att ta lite tid för er båda att träna din skillnader och komma fram till en fredlig kompromiss.