E2y

Hur övertyga barnen att donera sina leksaker

Om ditt barns rum börjar se ut som en gigantisk leksaksaffär

Om ditt barns rum börjar se ut som en gigantisk leksaksaffär, är det dags att ge bort några leksaker. Du kan hitta några motstånd, men det är ett bra sätt att lära ditt barn om att dela. Ge inte bort ditt barns leksaker utan hans tillåtelse eller genom att vara luriga om det. Involvera honom i processen kommer att låta ditt barn känna kontroll och hjälpa honom att hantera sina känslor bättre.

Här är vad du kan göra för att övertyga barnen att donera sina leksaker.

Hur övertyga barnen att donera sina leksaker. Börja med ett föredrag.
Hur övertyga barnen att donera sina leksaker. Börja med ett föredrag.

  • Börja med ett föredrag. Förklara för ditt barn att det är nödvändigt att dela saker. Berätta för ditt barn vad som kommer att hända med de leksaker som du ger bort. Om det finns en specifik person eller grupp som du kommer att lämna leksakerna ner till, låt ditt barn vet att få honom att känna sig mer investeras i processen. Förklara för ditt barn att genom att ge bort och dela saker, kan han göra plats för nya och bättre saker att komma i hans liv. Dessutom är det bra att dela eftersom det ger lycka till andra barn.
  • Bestäm en viss plats eller person att donera till. Tänk på ett barns skydd eller dagvård du vill hjälpa till. Låta ditt barn vet exakt var leksakerna kommer att gå kan motivera honom att ge mer. Det blir lättare att ge om ditt barn vet att det kommer att en yngre kusin eller grannens barn i stället för någonstans vaga.
  • Sätt upp en riktlinje. Börja med att fråga ditt barn som leksaker han känner att han är redo att ge upp. Börja med happy meal leksaker och andra freebies som inte har ett stort ekonomiskt värde. Leksaker som saknade delar kan också ges bort. Förutsätt inte att eftersom det är ett spädbarn leksak ditt barn kommer att vara redo att ge upp. Be ditt barn att tänka på den senaste gången en viss leksak spelades med, och om det har gått mer än sex månader, är det ok att låta ett annat barn leka med den.
  • Ge kärl för sortering. Utse ett fack eller låda för leksaker för donationer. På så sätt kommer de leksaker som kan låta gå lätt separeras från det som blir kvar. Om du gör loppisar, kan du också utse en lagerplats för loppmarknad. Undvik markera en lagerplats för skräp eftersom det kan vara alltför traumatiskt för ett barn att ha sina leksaker kastas. Dessutom kan dina sopor vara skatt till någon annan, så donera innan du överväga att kasta.
  • Gör det tillsammans om det behövs. Ditt barn kan bli distraherad och börja spela med leksaker i stället för att sortera det. Var där för att övervaka och hjälpa till att snabba upp saker. Dra ut leksaker från höga hyllor och be ditt barn om det är en go eller en vårdare. Vara där för att hjälpa honom att vara fokuserad och påminna honom vad som behöver göras.
  • Låt honom hålla några. Ge inte bort alla dina barns leksaker i en föll svep. Det kommer att vara icke-förhandlingsbara leksaker för ditt barn och du kommer bara att acceptera det. Ange ett tak för hur många leksaker som han kan behålla, t.ex. länge den passar på hyllan. En annan riktlinje är att säga att han kan hålla vad passar inuti leksaken bin.
  • Bekräftar hans bra val. När du är klar med processen, berömma barnet för att vara generösa. Ge honom en kram och berätta för honom vad ett bra jobb med att sortera han gjorde och att du är säker på att han kommer att göra många andra barnen glada med hans generositet.

Ta honom med dig när du ger leksakerna bort. Ser uppskattning av andra människor kommer att ytterligare förstärka att han gjorde rätt.