E2y

Hur man väljer mellan ett band och en DJ för ditt bröllop

Ett bröllop kan inte vara komplett utan musik så de nygifta och deras gäster kan dansa och dans är en av höjdpunkterna i bröllop. Musik förstärker den romantiska stämningen och frenesi i luften. Frågan som räknas är att välja mellan ett band och en discjockey att spela musik för ditt bröllop. Nedan finns tips och guider om hur man väljer mellan ett band och en DJ för ditt bröllop.

Hur man väljer mellan ett band och en DJ för ditt bröllop. Bestäm dina önskemål.
Hur man väljer mellan ett band och en DJ för ditt bröllop. Bestäm dina önskemål.

  • Bestäm dina önskemål. Om du och din partner älskar dans eller upbeat musik, då du kan välja en DJ att spela musik för ditt bröllop. Med en DJ som spelar beats, kommer ditt bröllop verkligen blivit kul, men om du vill att ditt bröllop vara mer naturligt och romantiskt, välj sedan ett band att spela låtar för ditt bröllop. Du och dina gäster kan göra låtönskningar för bandet, och du och din partner kan sjunga med till låtarna. Levande musik är mycket formell än DJs. Bestäm din publik men låt inte den typ av publiken välja den typ av musik som kommer att spelas i ditt bröllop mottagning.
  • Bestäm din budget. Du kanske har dina önskemål redan, men de frågor som budget. Ett liveband är dyrare än att hyra en DJ. Att anställa en DJ, kanske du betalar bara en person eller två. För en fyra timmars reception, kanske en discjockey kostar 150€ -750€ dollar, medan ett band kvartett kan kosta dig 750€ -2990€ dollar. Utrustningen av musikerna och deras rykte kan göra avgifterna lägre eller högre.
  • Bestäm mottagningen längd. Band tröttnar lätt jämfört än DJs så om du väljer ett band, tala om hur många låtar som de kommer att spela i en uppsättning, och hur många set de kommer att spela under din bröllopsfest. Se till att de har tid att vila så de har energi att spela en begärd låt set.
  • Bestäm din mottagning plats. Om du har en liten plats för ditt bröllop mottagning, sedan hyra en DJ kan vara bättre preferens. Glöm inte att be etablissemangets hantering om det några musikaliska begränsningar på önskad plats. Hitta platsen för din mottagning månader innan bröllopet så allt kommer säkerligen organiseras.
  • Lyssna på musik artist. Delta prestanda din favorit musiker så att du kan få en uppfattning om vad som kan vara resultatet av din mottagning parti.
  • Prata med orkesterledare. Om kapellmästaren eller DJ är karismatisk, så förmodligen kan han fungera som ceremonimästare också.
  • Musiker säkerhetsprövning. Fråga din favorit musiker för att ge dig en kopia av deras låtar eller musik så att du kan visualisera stämningen i ditt framtida mottagning parti. Om de inte har sina egna kompositioner ännu, och du inte har tid att delta i deras framföranden, sedan bara be om deras brännare föreställningar. Förmodligen har de ljud-eller videoinspelningar av deras framföranden, och de kan skicka dem till dig via e-post, eller de kan skicka dig en länk till deras portfolio hemsida.
  • Överväg prioriteringar. Gör en jämförande analys av de möjliga artister som du väljer att utföra på ditt bröllop mottagning. Jämför deras musikaliska upplevelser, produktivitet och avgifter. Du kan boka DJs och liveband ett år innan bröllopet.

Du kommer säkert njuta av din bröllopsdag vara det en DJ eller ett liveband som kommer att spela på ditt bröllop mottagning. Du behöver bara planera i förväg så att allt kommer att rulla smidigt under ditt bröllop.