E2y

Hur man väljer kosttillskott för din katt

Förutsatt att katter har en balanserad och korrekt kost

Förutsatt att katter har en balanserad och riktig kost, experterna säger att de inte behöver kosttillskott. Men om din katt har en viss sjukdom eller åldrande, bör näringstillskott vara en del av hans diet plan. Det finns flera katt kosttillskott som behandlar vissa hygienkrav. Om du letar efter en, här är de saker du måste komma ihåg.

  • Alltid hålla din veterinär i know. Det är alltid bäst att involvera din veterinär för att välja rätt kosttillskott för din katt. Trots allt, kan han vara den att föreslå att ge kosttillskott, så han vet var din katt är medicinskt och vilka kosttillskott är bäst för ditt husdjur hälsotillstånd. Aldrig köpa kosttillskott "bara för att", eftersom det kan visa sig vara kontraproduktivt.
  • Ta reda på din katts behov. Fråga dig själv, är det även ett behov av kosttillskott? Är din katt slö? Förlora aptit? Sjuk? Har han dålig päls, ofta fäller päls, eller ser svag? Om du vet exakt vad din katt behöver, kan du precisera rätt näringstillskott för honom. Till exempel, kan du ge din katt probiotiska kosttillskott om han upplever matsmältningsproblem. Om han är ganska gammal och är med artrit, kan du ge honom glukosamin tillskott för att förbättra sina leder och rörlighet. Det finns flera faktorer att tänka på när man väljer ett tillägg-ålder och livsstil, till exempel-så se till att tänka på dem alla.
  • Gör en hel del forskning. Även om du arbetar i tandem med en veterinär, är det klokt att göra din egen forskning på kosttillskott. Du måste själv ta reda på fördelarna med kosttillskott, så att du kan ha realistiska förväntningar. Du kommer också att bli mer delaktiga i den dietary planeringen av ditt husdjur, som varje djurägare bör vara.
  • Undvik att ge alltför många kosttillskott. Om du tror att ge din katt en hel del kosttillskott kommer att göra honom friskare och starkare, du har fel. Sanningen är, experter tyder mot över-tillskott, tro att det faktiskt är farligt för katter hälsa. De säger att många kosttillskott kan ha samma ingredienser och du kan således misstag näringsämnen överutbud.
  • Välj ett bra märke. Det finns massor av bra varumärke på marknaden. Trots de välkända varumärken kommer att kosta dig en hel del, kan de försäkra bättre du av näringsmässiga fördelar. Detta är inte att säga de mindre kända märken är sämre i kvalitet, precis som de kända varumärken har, till viss del, bevisat sin kvalitet.

Slutligen, vet var man kan köpa

Hur man väljer kosttillskott för din katt. Alltid hålla din veterinär i know.
Hur man väljer kosttillskott för din katt. Alltid hålla din veterinär i know.

Slutligen, vet var man kan köpa. Det säkraste sättet är att fråga din katts veterinär, eftersom han kan säkert hänvisa dig till en pålitlig säljare. Observera att nyckelordet här är betrodd. Aldrig köpa från en källa som du inte är bekant med eller vet lite om, det är mycket som gäller om du köper på nätet. Även om det finns en hel del online säljare som erbjuder effektiva och säkra kosttillskott för katter, kan du inte förneka det faktum att det också finns falska säljare. Så innan du köper, försök att läsa mer om en viss säljare och dess produkter. Du vill definitivt inte slösa dina pengar och äventyra din katts hälsa.