E2y

Hur man väljer en potentiell äggdonator

Vetenskapen har gjort infertila par att bli gravid med hjälp av äggdonatorer. En av utmaningarna infertila par måste möta är dock hur man väljer den potentiella äggdonator. Eftersom par bara vill det bästa för sina barn, här är några åtgärder du kan vidta för att se till att du får den bästa äggdonator.

Hur man väljer en potentiell äggdonator. Nära släkting.
Hur man väljer en potentiell äggdonator. Nära släkting.

  1. Nära släkting. En av de första alternativ som du bör tänka på är nära släktingar. Fördelen med att få ägg donationer från släktingar är att du kommer få full sjukdomshistoria att personen har. Detta är viktigt eftersom det finns många sjukdomar som överförs genetiskt. En nackdel är dock att du kommer att ha begränsade integritetsfrågor. Den släkting som har donerat ägget kommer alltid att vara fullt medveten om att ditt barn föddes med sina ägg.
  2. Anonym donator. Å andra sidan kan du också välja anonym, som ger mest integritet. En av fördelarna med anonym donator är att det inte finns någon chans att givaren blir ansluten till ditt barn. När en givare känner ditt barn och blir fäst, kan det leda till problem och komplikationer, särskilt om givaren försöker berätta för barnet om hur hon föddes. En nackdel med anonyma donatorer, å andra sidan, är att den fullständiga medicinska historia person inte kan fullständigt och korrekt etablerat. Det finns en möjlighet att det finns några genetiska sjukdomar som kommer att skickas vidare till barnen.
  3. Uppfostran. Du bör också leta efter givare som har god uppfostran. Det pågår en debatt mellan vårda och natur. Ett av de bästa sätten för dig att se det bästa för ditt barn är att se till att du får en donator med god uppfostran och genetik. När det gäller uppfostran, bör du kolla in utbildningsbakgrund personen, liksom räntor och fritidsintressen som personen har och som kan vara "närvarande" i barnet. Vissa föräldrar, till exempel, vill konstnärliga donatorer som kan producera barn som konstnärligt benägna också.
  4. Genetiska faktorer. Visa även de genetiska faktorer som ägget kommer att ha. Till exempel, är ögonfärg, hud och hår alla genetiskt bestämda och kan förutsägas med rimlig noggrannhet baserad på de gener som är närvarande från äggdonator. Andra faktorer som kroppsbyggnad och höjd kommer att ha en högre sannolikhet för förekomst från givare som redan har dessa attribut. Tänk dock att genetik påverkas också av en rad andra faktorer såsom mat och livsstil. Barn från en hög donator inte nödvändigtvis bli mycket hög om inte kompletteras med rätt kost.
  5. Screening. Slutligen, se till att äggdonator har visats för åtminstone de grundläggande sjukdomar som kan föras vidare genetiskt. Kontrollera också för smittsamma sjukdomar. Kom också ihåg att kvinnor hur har redan tänkt i det förflutna har fler chanser att få ägg som kommer att lyckas befruktas.

Genom dessa steg bör du kunna få en bra äggdonator som ger dig en frisk och älskvärd barn.