E2y

Hur man väljer en hund uppfödare

Du har gjort din forskning och hittade den perfekta hundras som passar dig och din familj. Det enda problemet nu är var man kan hitta denna perfekta valp. Med skräckhistorier du säkert hört talas om livsvillkoren för hundar i valp fabriker och de problem som är förknippade med bakgård uppfödare, kan det vara svårt att avgöra den bästa platsen att köpa din nya valp. Den goda nyheten är att det finns flera saker du kan göra för att se till att du köper en valp från en seriös uppfödare.

 1. Håll dig borta från djuraffärer. Välrenommerade uppfödare tillbringar mycket tid och pengar på sina avelsprogram. De är oftast gör denna investering ur en djup kärlek till hundar, särskilt rasen som de har valt. Välrenommerade uppfödare vill veta om var deras ungar hamnar. De skulle aldrig placera en valp i en situation att köpas av någon de inte har haft möjlighet att noggrant skärm, oavsett vad djuraffär anställda kan göra anspråk på motsatsen.

 • Be om referenser. Ett av de bästa sätten att hitta en bra uppfödare är att be andra människor som äger hundar av rasen som du är intresserad av. Vänner och grannar är en bra början. Du kan också kolla med lokala veterinärer. Det finns också hundklubbar ägnas åt vissa raser. Dessa klubbar har regelbundna möten, samlingar lydnad och pedagogiska seminarier. De kan oftast rekommendera en uppfödare i ditt område. Ett bra ställe att börja din sökning efter en rasklubben är europeiska kennelklubben webbplats .
 • Var beredd att svara på några frågor när du kontaktar en uppfödare. Många förbluffad första gången de talar till en uppfödare. Välrenommerade uppfödare har oftast en lista med frågor som de ställer potentiella köpare. Dessa frågor brukar innebära saker som din historia djurägande, din livsstil, samt information om ålder av familjemedlemmar. Frågorna är inte avsedda att invadera din integritet, utan snarare att se till att en god matchning mellan din familj och din nya hund.

  En uppfödare vill också se till att de nya ägarna är beredda att ta väl hand om en hund placerad i sitt hem. Om en uppfödare inte är intresserad av information om den potentiella hem för valpen, är detta en röd flagga som du förmodligen inte har att göra med en seriös uppfödare.

 • Ställ frågor. Precis som en bra uppfödare kommer att ställa några frågor, bör du vara beredd att ställa några frågor om din egen.
  • Läs om hälsa historia uppfödarens hundar. Bra uppfödare bör ha sina hundar kontrolleras av en veterinär regelbundet och bör inte avel några hundar som visat sig ha en benägenhet att genetiska sjukdomar som höftledsdysplasi, hjärtsjukdom eller aggression.
  • Fråga om föräldrarna är på plats och i så fall om du har möjlighet att träffa dem. En seriös uppfödare äger vanligen minst en av föräldrarna, och bör vara mer än glada att ha dig träffa dem. Var misstänksam om en uppfödare är undanglidande på denna fråga.
  • Fråga uppfödaren hur många kullar har de varje år. Tikar bör inte paras med varje värmecykel. De flesta bra uppfödare har bara en eller två kullar per hona varje år. I många fall när du handskas med en mycket seriös uppfödare, kommer du att läggas på en väntelista för att få en valp. De kommer inte att ha valpar ständigt tillgänglig.
  • Slutligen, se till att uppfödaren endast föder en hundras. Uppfödare som föder upp flera raser är mer benägna att vara bakgård uppfödare eller valp fabriker. Detta innebär att du är mer sannolikt att få en hund med hälsofrågor eller problem temperament.

 • Få referenser. Fråga uppfödare för referenser. De bör kunna ge dig kontaktuppgifter från sina veterinär, samt nöjda kunder - människor som har köpt hundar från dem tidigare. Om en uppfödare inte vill eller kan göra detta, anser fortsätta din sökning.
 • Räkna med en garanti. En bra uppfödare kommer att vilja se till att matchen mellan dig och din valp är bra. De bör ge dig en pengarna-tillbaka-garanti ska köpet inte träna under de första 2-4 veckorna. Du bör också få en hälso-garanti för samma tid. Du ska inte hållas ansvarig för kostnaden för hälsoproblem som finns strax efter du tar hem valpen. Mest ansedda uppfödare kommer att kräva ett avtal av något slag. Detta kommer att omfatta hälsogarantier, och kräver vanligen att du godkänner saker som spaying eller kastrering din hund inom en viss tid eller återvänder hunden till uppfödaren bör du vara oförmögen att hålla honom av någon anledning.
 • Det kan låta som en hel del problem att hitta en seriös hunduppfödare

  Hur man väljer en hund uppfödare. Håll dig borta från djuraffärer.
  Hur man väljer en hund uppfödare. Håll dig borta från djuraffärer.

  Det kan låta som en hel del problem att hitta en seriös hunduppfödare, men det är väl värt ansträngningen. Att hitta en bra uppfödare kommer att säkerställa att valpen du tar hem är friska och av god temperament. Uppfödare kan också visa sig vara en ovärderlig resurs när det kommer till saker som utfodring, utbildning, och att hitta en veterinär.