E2y

Hur man väljer en Bradley förlossning instruktör

Den Bradley Metod för naturlig förlossning är ett förhållningssätt till barnafödande som lär dig att lita på den naturliga processen av födelse genom att tillhandahålla information om hur kroppen fungerar under förlossning samt genom att föreslå icke-medicinska tekniker smärtlindring. Naturlig smärtlindring inkluderar ett fokus på naturlig andning (i motsats till specifika andningsmönster som lärs ut i Lamaze kurser). Den Bradley metoden ger också utbildning om vanliga medicinska ingrepp såsom elektronisk fosterövervakning, epidural eller annan smärtlindring och användning av tång och andra enheter så att du kan fatta välgrundade beslut om dessa alternativ presenteras för dig. En viktig komponent i Bradley metoden är begreppet införliva din partner i födelseprocess, som brukar kallas "make-coachade" förlossning.

Även om kursen är 12 veckor lång, många instruktörer förkorta den till 10 veckor genom att kombinera några av materialen. Hursomhelst, med en klass så länge, måste du starta en klass i början av din sjätte graviditetsmånaden senast. Beroende på var du bor, kanske du inte har många instruktör alternativ, men om det finns flera instruktörer i ditt allmänna område, detta "hur man" hjälper dig att hitta den som passar bäst för dig och din partner.

Hur man väljer en Bradley förlossning instruktör. Titta på listan över certifierade Bradley instruktörer.
Hur man väljer en Bradley förlossning instruktör. Titta på listan över certifierade Bradley instruktörer.

 1. Titta på listan över certifierade Bradley instruktörer. Gå till som hemsida för en lista över alla belägna inom ett rimligt köravstånd.
 2. Ring varje och be att schemalägga en tid för en telefonintervju. Många Bradley instruktörer har andra jobb, bland annat att vara stay-at-home moms, så de kanske inte har tid att ta itu med alla dina frågor i det första samtalet.
 3. Ring instruktören tillbaka på avtalad tid och använda detta som en guide för vad man ska fråga.
 • Priser. Du kommer förmodligen att upptäcka att alla instruktörer tar vanligtvis samma belopp i ditt område, men du kan lika gärna fråga om avgifter och allt du behöver veta om insättning krav och andra frågor.
 • Datum / platser. Många av de instruktörer datum klassen Post på deras hemsida, en hyperlänk från listan över certifierade instruktörer. Verifiera klassen datum med dem ändå eftersom platsen inte kan vara helt uppdaterad eller så kan de funderar på att lägga en annan klass om de får tillräckligt många människor. Vissa instruktörer är även villiga att hålla en separat kurs bara för en par, beroende på par "omständigheter (till exempel, har en medlem av paret frekventa resor och kan inte delta i klasserna varje vecka). Du kommer inte att veta vad som kan vara tillgängliga om du frågar!
 • Utbildning. Att vara en certifierad Bradley instruktör, måste alla gå igenom samma utbildning och prov, men läraren kan ha annan utbildning eller erfarenhet som hon ger till hennes undervisning.
 • Personliga erfarenheter. Fråga instruktören om vem deltog hennes födelse (s) och där de ägde rum (till exempel använde hon en läkare på ett sjukhus eller födde hemma med en barnmorska). Också fråga hur många klasser hon undervisade och hur många förlossningar hon deltog som doula (mer om detta nedan).
 • Användning av andra naturliga födelse tekniker. Vissa instruktörer följer Bradley metoden materialen exakt som konstruerade och andra avviker lite. Till exempel, vissa instruktörer innehåller också några hypno-förlossningarna tekniker eller tekniker från Pam Englands bok, Birthing inifrån.
 • Åsikter om sjukhus och läkare deltog födslar. Om du har valt ett sjukhus eller läkare välbesökt födelse, eller allvarligt överväger det, vara rättfram med instruktören om din plan. Du kanske upptäcker att vissa är mer stödjande än andra.
 • Doula tjänster. A "doula" är den term som används för en kvinna som ger stöd till en kvinna och hennes partner antingen under förlossningen ("arbete doula") eller efter det att barnet är fött ("post-partum doula"). Alla Bradley instruktörer har doula utbildning men inte alla lärare väljer att erbjuda doula tjänster som en del av sin verksamhet. Om det är något av intresse för dig, ska du be om instruktören gör just doula arbete och fråga om hennes arvode. Bara för att du väljer en instruktör som också är en doula betyder inte att du måste anställa henne, men det kan vara trevligt att ha alternativet.
 • Personlighet. Detta är något du kommer bara känna hela din intervju. Instruktören personlighet kanske inte frågan till dig, men om du funderar på att anställa henne att vara din doula, så se till att du väljer en instruktör med en kompatibel personlighet kommer att fråga mer.
 • Yttranden om andra lokala instruktörer. Om instruktören inte har en klass kan du ta på grund av plats eller tid, fråga henne vem hon rekommenderar i ditt område. Du kan få lite annat-tillgänglig, men värdefull inblick i andra lokala instruktörer.
4. Håll bra anteckningar.
> Bra anteckningar kommer att göra ditt slutgiltiga beslutet om en instruktör mycket lättare.
5. Välj och instruktör och ta klassen.
> Anmäl dig så fort du bestämmer dig för en instruktör så är du garanterad din plats.