E2y

Hur man väljer aktiviteter för ett förskolebarn

När du har ett förskolebarn, det är ditt jobb att hålla honom underhöll och utbildade. Det kan vara en ansträngande strävan, särskilt eftersom ett förskolebarn aldrig verkar ta slut på energi och har en begränsad uppmärksamhet span.

Välja rätt aktiviteter för din förskolebarn inte bara hålla honom upptagen, kan den användas för att hjälpa honom att utveckla sina sociala, verbala, psykiska och grov motorik. Det är viktigt att exponera ditt barn till så många aktiviteter som möjligt så att han kan utvecklas till en väl avrundad individ.

Hur man väljer aktiviteter för ett förskolebarn. Bedömning av barnets intressen.
Hur man väljer aktiviteter för ett förskolebarn. Bedömning av barnets intressen.

  • Bedömning av barnets intressen. Ta verbala signaler från barnet. Om han uttrycker intresse för något, gå vidare och unna honom. Om han verkar musikaliskt benägen, låt honom spela ett instrument, tar upp sjunga eller dansa. Om han visar intresse för idrott, låt honom spela i en organiserad sport med barnen sin ålder.
  • Tänk på uppmärksamhet span av barnet. Svårighetsgraden av verksamheten kommer att avgöra hur länge ett barn kan delta i den. Om det är tillräckligt intressant, kan han göra det för så lite som en halvtimme till så länge som en timme eller två.
  • Gör något lärorikt. Verksamheten är premium utbildningsmöjligheter för ett förskolebarn. Ta honom till djurparken lär honom om djur och miljö. Att ha honom spela med andra barn lär honom socialisering färdigheter och spelregler. Låta honom måla lär honom att främja sina kreativa och konstnärliga förmåga. I stället för att låta dina karikatyrerna förskolebarn titta eller spela tv-spel, låt honom göra något som kommer att stimulera hans hjärna, utveckla sin motorik eller lära honom något nytt.
  • Gör vuxit upp verksamheten med förskolebarn. När du behöver göra en knepig i huset, låt din förskolebarn hjälp. Det kommer att ge honom en känsla av prestation, vilket är bra för hans självkänsla. Det lär också honom att vara kompetent och visa uppskattning för små uppgifter. En förskolebarn kan hjälpa ladda tvättmaskin, vakuum, sopa golvet eller duka. Om du är ute i trädgården, ge honom hans egen murslev och kruka och låt honom gräva runt och vattna blommorna. Ingenting lär ett förskolebarn bättre än en praktisk aktivitet, så låt honom arbeta tillsammans med er.
  • Uppnå den rätta balansen av aktiviteter och vila. Även om det är viktigt att exponera ditt barn till en mängd aktiviteter, han behöver tid att vila och varva ner. Bryt upp sitt arbete fart genom att erbjuda honom ett mellanmål eller berättar för honom att stanna för lunch. Detta lär du förskolebarn att reglera sig själv. Fråga honom om han måste använda badrummet för en potta paus. Låt honom vila på eftermiddagen. Om han gör aktiviteter under veckan, avsatt några dagar då han är fri att stanna hemma och vila.


Du vet ditt barn bäst så beslutar vilka aktiviteter du känner att han skulle få. Använd din tid tillsammans klokt genom att lära honom värderingar och färdigheter som han kan använda när han börjar gå i skolan. För ett litet barn är världen tänkt att läras och utforskade, så att ditt barn frihet att göra aktiviteter som låter honom göra just det.