E2y

Hur man utvecklar en sund relation mellan mamma och son

En mamma och son relation är en mycket unik

En mamma och son relation är en mycket unik. Pojkar ser i allmänhet till sina fäder eller en fadersfigur för hur man interagerar med andra, visa tillgivenhet mot andra, och svara på olika situationer. Förhoppningsvis är det pappa eller fadersgestalt ett gott exempel för sin son. Men mamman, å andra sidan, har en chans att visa sin son hur en tjej vill bli behandlad och hur han bör förvänta sig att behandlas med det motsatta könet. Detta kommer att hjälpa honom att se vad han kan göra för att få bättre relationer i framtiden. Jag har tre söner själv och strävar ständigt efter att följa förslagen nedan för att upprätthålla en god relation med dem. Jag har hittat dessa viktiga punkter att vara ganska framgångsrik.

 1. Kommunikation är nyckeln. Lyssna på ditt barn och ge honom din fulla uppmärksamhet när han pratar med dig. Låt honom veta att han är viktig och vad han tänker och känner är av intresse för dig. Titta honom i ögonen och vara redo att svara på alla frågor han kan ha för dig. Även om frågan verkar dumt för dig, kom ihåg att han är yngre och lära sig saker för första gången. Gör inte honom att känna trivialt.
 2. Visa att du kan lita på. Om du vill att din son att komma tillbaka till dig för råd och berätta saker i förtroende, måste du visa honom att du kan lita på. Det är så lätt att berätta för dina vänner om något "cute" Johnny sa igår kväll, men om Johnny visste att du skulle berätta för andra, skulle han förmodligen bli av med önskan att komma till dig som en förtrogen.
 3. En kvinnlig touch. Din fördel som mamma är att din son vet att du har en mer ömt hjärta än en fader eller fadersfigur. Med tiden, och med ditt förtroende, han vet att han kommer att kunna dela saker med dig och få din expertråd från en kvinnas perspektiv. Män borsta ibland saker lite lättare och inte ser en pojke känslor, och det är dessa tider att din son kommer att vilja ditt perspektiv.
 4. Var ett exempel. En del av att utveckla en sund relation med en son är att se till att du är en bra förebild för honom. Åtgärder verkligen säger mer än ord. Du kan inte förvänta dig din son att veta hur man ska behandla andra med respekt, om du alltid bråka med din make eller partner, eller säger att du ska göra något och aldrig fullfölja. Tänk på de saker du gör och ta en inventering på vissa områden i ditt liv som du behöver för att städa upp. Vill du titta stötande TV-program som du inte vill att din son att se? Du kanske ska välja något annat att titta på. Vill du berätta din son att äta sina grönsaker medan du plugga ner en hot fudge sundae? Jag sa aldrig att ha en sund relation med din son var lätt. Det tar arbete och kanske en förändring i sig själv, liksom.
 5. Ge läsa material. Du kan ge din son med att läsa material som lär honom hur man behandlar andra. Det är frågor om respekt, dating, hans roll i familjen, och andra. Kolla din lokala bibliotekskatalog.
 6. Skjut upp lättstött ämnen. När det blir dags för "prata" med din son, är det verkligen bättre lämpade att levereras med pappa eller en fadersfigur i din sons liv (en farbror eller någon som). Jag är starkt övertygad om att detta inte är en mammas ämne att gräva i. Men, å andra sidan, tror jag starkt på att detta samtal måste göras med din son istället för att låta tankarna vandra och ta råd från andra barn som inte riktigt förstår deras kroppar förändras och utvecklas. Många skolor erbjuder nu dessa typer av klasser, vilket till viss är en lättnad, men jag tror att någon nära och kära för att din son behöver förstärka eller bekräfta vad som lärs ut. Olika familjer har olika värderingar när det gäller den här gången i en sons liv, så du kan behöva justera vad skolan gör för att passa din familj.

  Om du är en ensamstående mamma, ska du välja någon som du och din son är helt bekväm med att prata med och svara på frågor som din son har om fysisk utveckling och fysiska relationer. Du bör nog vara närvarande i hemmet när detta pågår, bara för sinnesro, men inte i hörhåll av samtalet.

  Mödrar och söner har en unik relation

  Hur man utvecklar en sund relation mellan mamma och son. Kommunikation är nyckeln.
  Hur man utvecklar en sund relation mellan mamma och son. Kommunikation är nyckeln.

  Mödrar och söner har en unik relation. Jag tycker verkligen om att ha tre pojkar och se dem växa till ansvarsfulla människor. Att känna din balans i relationen och hålla öppen kommunikation är så viktigt. Verkligen, är din son tar alla möjliga mentala anteckningar om hur du reagerar på honom och andra, och han lär sig mer än du tror!