E2y

Hur man uppskatta antalet valpar din hund ska ha

När du föder din hund

När du föder din hund, vill du naturligtvis att uppskatta antalet valpar det kommer att få. För det första, genom att veta hur många valpar din hund kommer att ha, kommer du att kunna avgöra om det behöver gå igenom ett kejsarsnitt eller normal förlossning. Förståeligt, om din hund kommer att ha fler valpar, är en C-avsnitt rekommenderas för sin egen säkerhet samt att den har kull. Det andra, om du har förutbestämt hur många valpar din hund kommer att ha, kommer du att kunna fördela valparna till vänner som du lovade att ge en.

Här är några sätt på hur man uppskatta antalet valpar din hund ska ha:

Hur man uppskatta antalet valpar din hund ska ha. På den tredje eller fjärde veckan av din hunds dräktighet.
Hur man uppskatta antalet valpar din hund ska ha. På den tredje eller fjärde veckan av din hunds dräktighet.

  1. På den tredje eller fjärde veckan av din hunds dräktighet, besöka veterinären. Berätta om din oro för att vilja uppskatta hur många valpar din hund kommer att ha. Han kommer då att utsätta din hund för att slutföra ultraljud av buken. Ultraljudet kommer att visa hur många hjärtslag finns i livmodern, som anger hur många foster är inne.
  2. Känn din hunds mage med dina egna händer. För att kunna fastställa antalet valpar inne, måste din hund vara cirka fem veckor gravid. Vid denna punkt i graviditeten, valparna är nästan full sikt och det kommer att vara lätt att känna siffrorna i livmodern. Att känna valparna inne, försiktigt köra din hand under din hunds mage när det står. För att vara säker på att palpera din hund för valpar är gjort på rätt sätt, be en veterinär att göra det. Låt inte någon att palpera din hund heller bör du alltid göra det på egen hand. Det sista du vill ska hända är för valparna att få ont inuti. Dessutom, om du bestämmer dig för att göra palpating själv, se till att din hund är på gott humör. De flesta hundar blir hård under befruktningen. Även om du är befälhavaren, kan du framkalla den och du vet följden när en hund är provocerad. Så var försiktig.
  3. Angående din hund till en röntgen förfarande. Bortsett från ultraljudet, är X-ray metoden också en tillförlitlig och korrekt sätt att bestämma hur många valpar din hund väntar. På röntgenbilden ser du varje valp huvud och strukturer ben. Detta är också ett bra sätt att se på förhand om någon av valparna har missbildningar eller avvikelser. Storleken på valparna kommer också uppskattas genom röntgenapparaten, så det kommer också att hjälpa dig att avgöra om din hund behöver genomgå kejsarsnitt. Varnas dock att X-ray förfaranden avger strålning. Därför försöka att inte utsätta din hund enligt denna metod varje gång det blir gravid.
  4. Basera din beräkning av hur många valpar är att vänta på din hunds egen historia. Om det är din hunds andra eller tredje gången för att föda du kan mer eller mindre bestämma antalet valpar det kommer att få för varje graviditet.

Med en förväntansfull hund är så roligt och spännande

Med en förväntansfull hund är så roligt och spännande. Men om du vill att din hund att stanna längre med dig, försök att begränsa antalet häckande gånger. Notera att hälsan hos din hund är mycket viktigt och även nya valpar kan ge dig mycket glädje, är livet på din hund mycket viktigare.