E2y

Hur man undviker att skada ditt barns känslor

Precis som vuxna

Precis som vuxna, vissa barn verkar få sina känslor sårade mycket lättare än andra gör. Som goda föräldrar, vill vi aldrig att avsiktligt skada våra barns känslor. Det kan vara en fin linje att gå men, om du råkar ha ett extra känsligt barn. Det verkar som vissa barn kan ges anvisningar eller råd och inte ta det personligt, medan andra kommer att tycka förälder, lärare eller tränare är att plocka på dem eller försöker att få dem att känna ovärdig.

En av de bästa saker att göra för att se till att du inte skadar ditt barns känslor är att se till att du alltid ge beröm för allt ditt barn har gjort rätt. Detta hjälper till att bygga självkänsla, och oftast barn som får sina känslor sårade lätt ha en något lägre självkänsla än andra. Bygga förtroende ett barn har i sig kan vara en stor hjälp i att lära dem att inte få sina känslor sårade ganska så lätt. Om de mår bra om sig själva, kommer de att kunna lära sig av någon kritik eller råd de kan få istället för att ta det så personligt. Det är också bara hjälper till att motverka de tider som du måste rätta till något som ditt barn gör fel.

Ett annat sätt att se till att du inte skadar ditt barns känslor är att aldrig säga något negativt om sitt utseende. De kan vara super känslig över saker som de flesta vuxna inte ens bry sig om, till exempel att bära glasögon, är något över eller under vikt, etc. Om ditt barn har en självkänsla frågor över en vikt problem det kan vara bäst att ta dem till en läkare för att hjälpa dem att räkna ut ett bra sätt att hjälpa barnet upplevelsen bättre hälsa utan att få dem att känna hemtrevlig eller annorlunda än alla andra.

Hur man undviker att skada ditt barns känslor. Precis som vuxna.
Hur man undviker att skada ditt barns känslor. Precis som vuxna.

Ett bra sätt att undvika att skada ditt barns känslor om de är i ett sportprogram är att alltid vara säker på att de vet att så länge de har roligt det är det som betyder mest. Många föräldrar blir väldigt känslomässigt om idrottsevenemang att deras barn deltar i. Om barnet inte är den bästa idrottaren i laget kan det få dem att känna sig väldigt otillräckliga om de hela tiden tjatade att göra bättre. Sportprogram för barn började lära barnet grunderna i spelet och hur man spelar som ett lag. Genom att gissla ditt barn eftersom de inte är helt upp till par så långt som att vara en professionell på sport är mycket sannolikt att skada hans eller hennes känslor.


Det bästa sättet att undvika att skada ditt barns känslor är att se till att de vet att du är stolt över dem och att du älskar dem. Spendera tid med dem bara ha enkla samtal kommer att låta dem veta att du står bakom dem i alla skeden av livet. Att vara född med en känslig personlighet som gör att barnet får sina sårade känslor lätt är en kamp. Genom att ha en mycket stödjande och kärleksfull förälder i bakgrunden, kommer det att bidra till att göra dem att känna sig säkrare om sig själva.