E2y

Hur man underhåller en ett år gammal baby

En ett-årig barn kommer alltid att vara en värdefull gåva i varje familj

En ett-årig barn kommer alltid att vara en värdefull gåva i varje familj. Däremot kan ett barn i denna ålder vara en huvudvärk också. Detta gäller särskilt om du alltid misslyckas med att hålla honom hyste och upptagen hela dagen lång.

Hur man underhåller en ett år gammal baby. Lär honom delar av hans kropp.
Hur man underhåller en ett år gammal baby. Lär honom delar av hans kropp.

Så nu, vad du måste tydligt veta är hur effektivt att underhålla din ett-åriga barn. Även om detta låter för enkelt, en hel del föräldrar fortfarande inte på denna fråga. Så som en guide, ta del av dessa följande tips kan du alltid tänka på:

Lär honom delar av hans kropp

Lär honom delar av hans kropp. Din one-åring är redan öppet att känna till olika delar av hans kropp. Därför kan du alltid göra denna aktivitet för att få honom underhöll. För att göra detta, kan du använda en låt för att få hans uppmärksamhet mer och göra lärandet mer intressant. Till exempel, kan du peka på flera delar av hans kropp och upprepa det flera gånger om dagen. Efter en tid kommer du att bli förvånad över hur ditt barn kan identifiera de delar av hans kropp.

Ge honom en annan typ av leksak

Ge honom en annan typ av leksak. Överraskande, denna ålder inte längre njuta av de färgglada leksaker som de en gång hade. Oftare än inte, kommer din ettåring önskar alltid att leka med vad du har. För en, om han vill spela med din bok, kan du ge honom en gammal bok eller tidskrift för honom att leka med. Eller när du lagar mat, kan du ge honom skålar, koppar och skedar.

Prata med honom när du gör något

Prata med honom när du gör något. Så mycket som möjligt, kommer din ett-åring vill följa dig vart du än går. Om du till exempel inte vill att han ska få tag på de saker du för tillfället arbetar med, placera honom på hans krubba, men se till att han fortfarande ser dig. Sedan, prata eller sjunga till honom för att försäkra honom om att du är precis där och kommer inte att lämna honom.

Spela peek-a-boo när man gör vissa sysslor

En ett-årig barn kommer alltid att vara en värdefull gåva i varje familj. Ge honom en annan typ av leksak.
En ett-årig barn kommer alltid att vara en värdefull gåva i varje familj. Ge honom en annan typ av leksak.

Spela peek-a-boo när man gör vissa sysslor. Detta är sant när du håller på att fixa din säng eller vika dina kläder. Detta sätt, du spelar med honom och samtidigt avslutar dina sysslor.

Lär honom att använda kritor

Lär honom att använda kritor. Ditt barn i denna ålder kommer att älska att klottra på bara någon yta han ser. Därför kan du använda detta i din fördel. Ge honom pappersark och tjocka kritor. Som tiden går, kan du introducera honom också att de olika färgerna på kritor.

Ge honom dra och skjuta leksaker

Ge honom dra och skjuta leksaker. En rullator tryck leksak kommer att vara perfekt för ditt barn i denna ålder. Detta kommer inte bara hjälpa honom dra sig vart han vill gå, men också lära honom konsten att gå. Å andra sidan, drar telefoner och dra husdjur är också stor leksak idéer för din ett-åriga barn.

I slutändan, när du ser till att din ettåriga gammal baby är väl underhållen hela dagen, varje dag att bli lättare för dig. Inte nog med att du håller ditt barn upptagen och lycklig, men du är också införa nödvändiga kunskaper för honom i längden.