E2y

Hur man tvätta ett spädbarn

När det är dags för ditt barns bad

När det är dags för ditt barns bad, kan det vara en rolig bindning upplevelse för dig och ditt barn. Ge ditt barn ett bad kan verka som en skrämmande upplevelse, men det kan faktiskt vara mycket roligt för er båda. Om du vill, kan du också ta med ut videokamera och spela in den speciella ögonblicket.

Här är hur man tvättar ett spädbarn.

  • Se till att rummet inte är för kallt. Ge inte ditt barn ett bad när det är för kallt. Han kan fånga en chill. Bebisar är rena och behöver inte ta ett bad varje dag. De kan gå upp till två till tre dagar med bara en svamp bad.
  • Förbered badvattnet. Placera din badkar baby bad i diskhon eller i badkaret och fyll den till hälften med varmt vatten. Kontrollera att vattnet inte är för varmt eller det kan skålla ditt barns hud.
  • Förbered material. Bortsett från din bebis badkar och vatten, måste du förbereda en handduk, baby schampo, en mild tvål eller flytande rengöringsmedel, en liten tvättlapp och en liten hink eller kopp att ösa vatten med. Använd den mildaste barnet produkt du kan hitta. Undvik att använda produkter som innehåller för mycket doft, liksom allt som har fukt strippa sulfater och andra kemikalier. Gå ekologiskt om möjligt och leta efter produkter med naturliga ingredienser såsom aloe och vitamin E.
  • Ta ditt barns kläder och blöja. När ditt barn är redo att ta ett bad, ta bort sina kläder. Om ditt barn har bajsat, använda våtservetter för att rengöra sin botten. Inte sätta honom i badvattnet med avföring på rumpan.
  • Stöd barnets nacke och huvud vid alla tidpunkter. Med ena armen, stötta ditt barn. Med den andra handen, använd den för att hålla den lilla hink eller skopa att ösa vattnet. Om ditt badkar har en plats för dig att vila ditt barn, gå vidare, men se till att han inte dränka huvudet i vattnet.
  • Börja med kroppen. Skölj bebisens kropp med lite vatten tillämpas då lite rengöringsmedel på hans kropp. Använd dina händer eller en liten tvättlapp för att rengöra under hans armar, hals och händer. Använd våt trasa för att torka hans ansikte.
  • Tvätta håret. När du tvättar håret, vara noga med att inte blöta ansiktet. Använd en liten mängd schampo och massera in den i ditt barns hår. Lämna inte produkten på alltför länge på bebisens huvud. Han kan bli för kallt och produkten kan vara för torkning under hans hud.
  • Snabbt skölj och torka barnet. Ge ditt barn en snabb sköljning med skopan. Se till att du får alla de lödder ut. Ta inte mer än fem till tio minuter för att ge ditt barn ett bad. Ju snabbare du går om det, desto mindre hans chanser att få kallt och kolik.


Efter bad tid, tar sig tid att massera ditt barn

Hur man tvätta ett spädbarn. Se till att rummet inte är för kallt.
Hur man tvätta ett spädbarn. Se till att rummet inte är för kallt.

Efter bad tid, tar sig tid att massera ditt barn. Detta är särskilt användbart om du vill att ditt barn att slappna av och somna lätt. Använd en mild babyolja eller organiska lotion på ditt barn att hålla sin hud mjuk och smidig. Du kanske vill vänta några minuter innan du sätter på blöjan för att hjälpa luft ut sin botten och förhindra blöjeksem. När du är redo att sätta på blöjan, omedelbart sätta på ditt barns kläder och han är redo!