E2y

Hur man tränar valpen att ignorera distraktioner

Att få en valp är en bra lärande

Att få en valp är en bra erfarenhet. Ett, lär dig att lära dig hur man tar hand och värde djur och två, lär det dig att vara ansvarig. Hundar är lojala varelser och gör underbara och lydiga följeslagare. Men det tar en hel del arbete för att utbilda dem att vara så.

Har du en valp som du för tillfället tränar

Har du en valp som du för närvarande utbildning? Om så är fallet, då måste du vara med din beskärda del av frustration när det gäller att få sin uppmärksamhet och hålla den tillräckligt länge för att lära honom ett nytt trick eller två! Inte fret, är hjälp här! Läs vidare för att ta reda på hur du kan valpen att ignorera distraktioner.

  • Hitta en lugn plats. Valpar är väldigt nyfikna. Det är denna kvalitet av deras som gör det svårt för dem att betala seriös uppmärksamhet. Att träna din valp att göra trick, är det oerhört viktigt att göra det först i ett område där det är tyst och bort från alla buller som kan störa valpens kort spännvidd av uppmärksamhet. Detta innebär ingen TV, ingen radio, inga leksaker och inga andra människor eller djur förutom dig och din hund. När du hittar denna plats, ta din valp och börja sin utbildning. Lära honom de vanliga trick tills han lär dem bit för bit. När han får allt perfekt, är det nu dags att gå vidare till nästa steg.
  • Introducera brus. För att uppnå tillfredsställande utbildning resultat måste valpen kunna lyda ditt kommando även mitt i alla buller. För detta, stärka utbildning din hund genom att ändra det område där du lär honom och flytta någonstans där distraktion är minimal. Eller så kan du bo i samma rum, men lägga till något som kommer att få hans uppmärksamhet som säga, en skrällande radio eller en öppnad dörr. Få honom att fokusera på din röst och upprepa kommandon han framgångsrikt behärskar. Hålla detta för nästa par veckor och innehåller fler och fler distraktioner när du går längs, som en rinnande TV eller en leksak på golvet. Belöna honom när han är uppmärksam och smälla honom när han inte är det.
  • Introducera yttre miljön. När han vänjer sig alla distraktioner inne i huset, ta honom utanför för att avslöja honom lite mer. Alter ställen att låta honom klara sig bättre. Ta honom till din trädgård en dag, till exempel, och till parken dagen efter. Detta hjälper honom interagera med sin omgivning mer och kommer att göra fokusera på din röst ännu hårdare. Upprepa samma förstärkningar. Belöna honom när han förtjänar det och smälla honom när det behövs. Naturligtvis praktik säkerhetsåtgärd när offentligt. Håll hunden i koppel för att hindra honom från att köra eller tas bort. Ta hunden väsentligheter med dig som en munkorg (om det behövs) och hans doggy bag för enkel sanering ifall han måste gå potta.


Och där har du det

Hur man tränar valpen att ignorera distraktioner. Introducera yttre miljön.
Hur man tränar valpen att ignorera distraktioner. Introducera yttre miljön.

Och där har du det, tre enkla sätt att hålla valpens odelade uppmärksamhet! Kom ihåg att din valp är som ett barn så praktik tålamod oavsett vad. Oroa dig inte, du kommer snart att ha honom att lyda din varje kommando på nolltid!