E2y

Hur man tränar en hund för början och räddning

En sök-och räddningshund är en viktig allierad under akuta händelser, med sitt skarpa luktsinne, skarpa ögon och förmåga att spåra genom svår terräng. Träning en hund för sök och räddning innebär många steg, varje steg svårare.

Hur man tränar en hund för början och räddning. Ta reda på om en hund är lämplig för sök och räddning.
Hur man tränar en hund för början och räddning. Ta reda på om en hund är lämplig för sök och räddning.

Här är stegen för att träna en hund för början sjöräddning.

  • Ta reda på om en hund är lämplig för sök och räddning. Vissa raser är bättre lämpade för nödarbete än andra. En hund bör vara härdiga nog att tåla tuffa miljöer och väder, ett högt utvecklat luktsinne och vänlig mot främlingar. Det är också bäst om en hund är tränad i tidig ålder för att utveckla alla de kunskaper som krävs. De bästa SAR raser är luft-doft hundar, som inte förlitar sig på spåren, men på hela miljön för mänskliga dofter, maximera sina chanser att spåra en doft efter en lavin eller urbana katastrofer.
  • Välj en specialitet. De två typer av sök-och räddningsinsatser är vildmark sökningar och urbana sökningar. Den urbana sökning är det svårare av de två, eftersom hunden kommer att exponeras flera mänskliga och icke-mänskliga dofter i en miljö som inte bidrar till att upprätthålla lukter, samtidigt som man försöker ignorera distraktioner i omgivningen. Wilderness sökningar, å andra sidan, kan få information inte bara från den ursprungliga mänskliga doft men även från störningar lukter från t.ex. brutna kvistar eller förstärkt på insekter. Endast de bästa SAR hundar bör utbildas för stadsmiljöer.
  • Träna sin lukt och spårning färdigheter. Har han sniffar ett klädesplagg sedan gömma den senare inom ett kort avstånd. Dra objektet längs marken för att lämna ett spår för näsan för att följa. Hjälp hunden hitta posten sedan belöna honom med en behandling och beröm. Upprepa denna procedur med längre och längre sträckor.
  • Använd olika dofter inbäddade i olika tyger. När en hund lär sig att spåra en viss doft, måste han sedan lära sig att spåra olika typer av dofter.
  • T regn hunden under olika tider, väder, terräng och scenarier. En sökning och räddningshund måste kunna arbeta på någon timme för att dra fördel av en frisk doft. Han måste också kunna bana genom både våt och torr mark, regn och dimma. Om hunden är överhopad med svåra situationer, börja om igen och ta baby steg mot att övervinna hinder i situationen.
  • Ordna en fullskalig övning med flera dofter över verkliga terrängen. Involvera hunden i en verklig flygräddning involverar andra hundar. Du kan sedan räkna ut svagheterna i hans drag och brister i sin utbildning. Undvik utbildning i områden med flera personer, eftersom hundar oavsiktligt kan spåra en icke-offer inom sök zonen. Dela upp sökandet zonen i nät sedan låta en hund och handler laget koncentrera sig på var och en.


Det är sagt att chanserna att hitta en försvunnen person sjunker med 50% efter 48 timmar. En vältränad sök-och räddningshund kommer att kraftigt bidra till att göra det mesta av de två-dagars fönster med fräscha dofter.