E2y

Hur man testar om leksaker är för liten för en baby

Bebisar lär sig genom lek

Bebisar lär sig genom lek, så leksaker har en välbehövlig plats i deras utveckling. Du måste dock vara försiktig med de leksaker du utsätter ditt barn också, eftersom felaktiga leksaker kan vara en hälsorisk. Omkring 16% av alla leksaker återkallas är därför att det kan innebära kvävningsrisk för små barn.

En leksak eller ett objekt är en kvävningsrisk om den har någon typ av lekvärde för ett barn under tre års ålder. Detta innebär att om något är färgrik, attraktiv eller är intressant att ett barn, kan det vara en kvävningsrisk. Små leksaker kan vara en kvävningsrisk eftersom barn tenderar att sätta allt i munnen.

Här är hur man testar om leksaker är för litet för ett barn utifrån de riktlinjer som fastställts av Consumer Product Safety Commission (CPSC) och Child Safety Protection Act (CSpA).

Hur man testar om leksaker är för liten för en baby. Leksaken och något av en leksak för små delar bör passera kvävningsrisk testet.
Hur man testar om leksaker är för liten för en baby. Leksaken och något av en leksak för små delar bör passera kvävningsrisk testet.

  1. Leksaken och något av en leksak för små delar bör passera kvävningsrisk testet. Köp en kvävningsrisk test. Detta är en liten klar plaströr som lätt kan köpas på de flesta återförsäljare och andra butiker där barns produkter säljs. Det säljer för under 5€. Öppnandet av cylindern är 1,25 inches i diameter. Varje leksak eller liten bit som passar i cylindern är en kvävningsrisk.
  2. Varje leksak eller en del av en leksak som är i form av en boll bör vara större än en golfboll som har en diameter på 1,75 inches. Om den sfäriska leksaken är mindre än en golfboll, är det en kvävningsrisk. Bollar innebära en hög kvävningsrisk eftersom det kan helt blockera ut ett barns luftpassage vid förtäring.
  3. Om leksaken passar i ditt barns mun, låt honom inte leka med den ännu. Uppenbara små leksaker som legobitar, kulor, små bollar och andra leksaker som kan passa i en bebis hand är ett nej nej.
  4. Mjuka leksaker som har sytts på delar måste sys säkert, även om ett barn försöker ta eller dra den. Om en del av leksaken kan lossna, måste den lilla del passar inte i kvävningsrisk provröret.
  5. Tömda latex ballonger inte är säkra för barn. Ett barn kan sätta ballongen i munnen och kvävas på det.
  6. Om du inte har den testa cylinder, kan du använda den tomma rullen toalettpapper. Om leksaken passar inuti rullen, då den är för liten för barnet att leka med.
  7. Följ etiketterna Ålder på leksaker. Alla tillverkare inlägget på leksaken förpackningen ålder lämpligheten av deras produkter. Om en leksak är listad som "ej för barn under tre år" eller "3 +", är det en signal om att leksaken utgör en kvävningsrisk. Leksaker tillverkade för spädbarn och barn under tre års ålder bör aldrig ha några kvävning etiketter varningsblinkers.

Följ dessa leksakers säkerhet riktlinjer och lämna aldrig ditt barn utan uppsikt. Kontrollera konsument webbplatser för uppdateringar återkalla produkter. Ha dessa riktlinjer i åtanke innan man presenterar en ny leksak till ditt barn för att hjälpa till att hålla ditt barn säkert.