E2y

Hur man stoppar ett barn förhala

Förhalning är en akt av att fördröja något som en person bör göra vid en viss tidpunkt. Denna åtgärd är ganska vanligt för vuxna. Det börjar oftast i de avgörande stegen i barnets utveckling när han formas av sina föräldrar och sin omgivning. Utan ständig vägledning, disciplin och påminnelser från rätt och fel, kan det utvecklas till en vana som negativt kan påverka sociala relationer och föreställningar jobb hela vuxenlivet. Ditt barn förhala när du ser följande beteenden varje dag: han inte svara omedelbart när de ringde, han alltid vaknar för sent till skolan, han ofta sätter sina läxor och sysslor åt sidan för att spela eller titta på TV. Så vad ska du göra för att stoppa ditt barn från dillydallying? Läs vidare för att lära sig mer.

Hur man stoppar ett barn förhala. Tiden är lika ansvar.
Hur man stoppar ett barn förhala. Tiden är lika ansvar.

  • Vara en förebild. Du ska veta att på detta mycket ung ålder, är ditt barn bokstavligen som en svamp. Detta innebär att ditt barn har denna medfödda behov av att kopiera vad han ser eller hör. Som förälder är det viktigt att du föregår med gott exempel. Gör alltid vad du sa att du ska göra och visa ditt barn att du värderar din tid genom att inte vara sent och genom att hålla och hålla sig till ett dagligt schema. På detta sätt kan ditt barn ta lätt din ledning genom beter exakt hur du beter dig.
  • Tiden är lika ansvar. Lär ditt barn om vikten av tid genom att tålmodigt förklara hur var sent kommer att ge honom en hel del problem och hur få saker gjorda tidigt och i tid kan göra livet så mycket enklare. Det är oerhört viktigt att han förstår att det enda sättet han kan lyckas värdesätter hans tid är genom att vara ansvarig. Om inte, kommer han att straffas igenom konsekvenserna av sina handlingar. Kontrollera att denna lektion är ingjutit i ditt barns sinne, hjärta och själ.
  • Lärdomar bör dras. Låt ditt barn uppleva det negativa resultatet av sina handlingar. Låta ditt barn komma undan med sin ansvarslöshet bara kommer att uppmuntra honom att förhala mer därmed kommer han lär sig aldrig. Detta steg kan vara mycket svårt för dig att hantera, särskilt när du ser ditt barn lider, men du måste förstå att det enda sättet han kommer att lära sig är genom sina egna misstag.
  • Omedelbart ta itu med problemet. Om du ser ditt barn förhala, se till att du snabbt tillrättavisa honom för det. Det är viktigt att ditt barn vet anledningen till att du blev upprörd med honom. Var mycket tydlig att du inte uppmuntrar hans beteende. Om du redan har lärt honom om betydelsen av tid och ansvar, fråga honom vad hans misstag var och vad han ska göra för att rätta till det. Detta kommer att hjälpa ditt barn att inse och bli medveten om alla hans fel. För att ytterligare säkerställa att han aldrig glömmer, ställa några grundregler. Bara se till att du är mycket strikta med det!

Denna beteendemässiga problem kan enkelt lösas genom att vara fast vid din monter mot förhala, genom att vara strikt med dina regler och genom att ständigt ge ditt barn påminnelser om värdet av tiden och vikten av att vara ansvarig. Om ditt barn är onödigt motorstopp eller försenar något, bara börja följa dessa tips för att omedelbart bryta och förändra sitt uppträdande. Lycka till!