E2y

Hur man spelar med en 3 - månader gammal baby

Spädbarn som är tre månader gamla börjar uppleva världen omkring dem genom ständig utveckling av sin känselperceptionen. Även deras syn kan fortfarande vara ganska oberäkneligt i detta skede, är deras sinnen känna och höra allt gradvis mer akut. Och detta är anledningen till att du spelar med spädbarn denna unga blir ganska viktig, som alla stimulans som du kan presentera för dem kommer att avsevärt bidra till kognitiv och sensorisk utveckling. Som sagt om du omdragning din hjärna om hur du kan spela med din tre månader gamla sötnos, kom ihåg att hålla det enkelt och pedagogiskt.

Hur man spelar med en 3 - månader gammal baby. Låt honom leka med sina händer.
Hur man spelar med en 3 - månader gammal baby. Låt honom leka med sina händer.

  • Låt honom leka med sina händer. Det är vanligt att spädbarn denna ålder att sitter och plockar runt med sina händer. Kom ihåg, blir de bara medvetna om sina sinnen och de lär sig att använda dem. Problemet är att eftersom barn tenderar att börja skrapa bort, har många föräldrar valt att slå sina barns händer med bomull vantar. Tyvärr är detta inte bra för barnets utveckling om du inte ger honom tillräckligt med tid att utforska sina egna händer och hans sinne för beröring. Se till att ge honom ännu ett par timmar om dagen där hans händer vantar-fri.
  • Införa saker han kan fånga. Fingret en liten och lätt Rattler, och en bomull filt är några saker som du kan presentera för ditt barns händer. När han undersöker rörelse händerna, kommer han tenderar att hårt greppa allt han kan få sina händer på. Uppmuntra detta beteende inte bara hjälper i sin utveckling, kommer det att ge underhållning för honom också.
  • Ge honom en boll att leka med. Om ditt barn är klarvaken och energisk, överväga om honom på magen på en mjuk och ren yta. Presentera en liten duk boll framför honom, ungefär en fot bort från hans huvud. Om han kan se det, kommer han att arbeta snart hans sätt att fånga och leka med den. Om han har problem att se bollen, vilket kan vara fallet för vissa, överväga att hjälpa honom i att ta eller röra vid den. Låt honom att spela för sig själv, men bo nära och övervaka hans rörelse.
  • Inför en Rattler. Rattlers är bra leksaker för barn i detta skede av utvecklingen. De kan bidra till att stimulera syn, hörsel och beröring. Om ditt barn är i sin spjälsäng, få det och skramla bort cirka 2 meter från hans ansikte. Om han reagerar på det, vet att hans syn och hörsel arbetar unisont att fastställa var ståhej kommer ifrån. Skulle han nå ut för det, överväga att ha honom känner det. Om han tar tag i det och sedan låta honom leka med den. Övervaka vad barnet gör som han kan finna det lockande att sätta leksaken i munnen.


Bortsett från dessa

Bortsett från dessa, är det en bra idé att ta ditt barn ur huset då och då. Placera honom i en barnvagn och rulla honom till parken. Ställ honom under ett träd och låt honom njuta av naturen på sitt bästa. Han kommer att fascineras av de olika ljuden han hör och kan även njuta av prasslande av bladen och grenarna i ett träd när det blåser.