E2y

Hur man spara pengar till college

Det råder ingen tvekan om det, är college dyrt och blir bara dyrare och dyrare. Det är också sant att en bra utbildning och en examen kan göra en värld av skillnad för din framtid och vara skillnaden mellan kämpar för att göra det och skyhöga till nya höjder i en karriär. Med dessa två saker i åtanke, spara till college är en logisk sak att göra och mycket hjälpsamma när det blir dags att faktiskt gå. Vare sig du är ute efter att spara för din utbildning eller utbildning av ditt barn, här är några bra sätt att göra just det.

Steg 1

Börja tidigt. Ju tidigare du börjar, desto bättre. Oavsett om du är en förälder som funderar på framtiden för ditt barn eller en high school student börjar ge det en tanke. Även om det är aldrig för sent att börja spara, är det alltid sant att ju tidigare du börjar, desto bättre.

Steg 2

Öppna ett sparkonto. Ha flera olika sätt att spara kan vara ett användbart sätt att gå. Ett sparkonto är inte att tjäna massor av pengar, men med en mindre sparkonto är gratis och erbjuder inte någon risk. Detta konto är ett bra ställe att lägga pengar för starten av den långa distanser. Det är också väldigt lätt att ta sig till när det är dags för att behöva det.

Steg 3

Avsätta en procentandel av dina pengar. Du kanske tänker, "jag är ung, jag har inte pengar!" Det är inte sant. Du får födelsedag pengar, Jul pengar, och kanske till och med ett bidrag. Du kan avsätta en del av alla pengar du får lägga den i ditt sparkonto. Femtio procent är ett utmärkt mål. Om det verkar alltför hög, sedan välja ett lägre antal, såsom tjugofem procent. Detta kommer att låta ditt sparkonto växa.

Om du är en förälder, kan du välja en procent av dina pengar för att gå in på sparkonto också. Oavsett om du lägger till samma fond som ditt barn eller du lägger till fonden ensam, kan det vara till stor hjälp. Kanske kan du bara lägga undan tio procent, eller fem procent. Kom ihåg att med tiden kommer detta att lägga upp och varje liten bit kan vara till hjälp.

Steg 4

Hur man spara pengar till college. Öppna ett sparkonto.
Hur man spara pengar till college. Öppna ett sparkonto.

Gör ströjobb. Ett bra sätt att tjäna mer pengar är att göra udda jobb. Detta kan inkludera barnpassning, målning, städning och trädgårdsarbete. Ta pengarna och sätta en procent av det i banken. Om du behöver lite fickpengar nu, då fungerar det på samma sätt som de pengar som ges till dig, sätter en del bort för din framtid och en del för utgifterna nu.

Som förälder kan du ge ditt barn små extra jobb runt huset. Kanske i garaget eller källaren behöver rengöring, en lillebror eller syster behöver en barnvakt, eller du gör visst reparationsarbete och kunde använda de extra händer. Anställa din son eller dotter kan vara ett bra sätt att få den hjälp du behöver och få dem lägga en del av pengarna på sitt sparkonto kan vara ett bra sätt att de kan hjälpa till att spara för framtiden och verkligen arbeta för det.

Steg 5

Få ett jobb på deltid och spara lite för framtiden. Spara för framtiden kan även komma från en efter skolan deltidsjobb. Du kan avsätta en andel av varje lönecheck för framtiden och titta på dina besparingar växa.

* Se bara till att du håller dig med ditt skolarbete också. När allt är ditt skolarbete viktigt för din framtid också.

Steg 6

Få en spargris. En spargris kan verka som en barnslig sak att ha, men i verkligheten är det en stor besparing verktyg. Få en riktig bank och inte bara en burk, och sätta din ändring i det. I slutet av månaden, ta din förändring och sätta den i banken. Det kan inte vara en ton av pengar, men det hjälper att lägga till ditt sparande för framtida fonder.

Avsätta en procentandel av dina pengar. Få ett jobb på deltid och spara lite för framtiden.
Avsätta en procentandel av dina pengar. Få ett jobb på deltid och spara lite för framtiden.

Föräldrar kan göra detta också. Spara hushållet förändringen kanske inte verkar som en hel del pengar, men med tiden, lägger upp och kan hjälpa en hel del i framtiden.

Steg 7

Investeringar. Ofta investerar med ditt sparande pengar har mycket att göra med när du börjar spara. Om du börjar tidigt, det finns fler alternativ. Prata igenom det med en bankman eller investerare kommer att hjälpa dig att göra bra investeringsalternativ. Vissa har ett sparkonto specifikt för att spara till college, varav många erbjuder skattelättnader, kan skivor vara en kortsiktig investering med en anständig avkastning och samtidigt vara säker, och det finns andra med låg risk kortsiktiga investeringar som kan hjälpa dig att öka ditt sparande och samtidigt tillåta dig att ha tillgång till dem när tiden för högskolan har kommit.


Spara till college är viktigt att göra. Medan de flesta studenter lever på stipendier, bidrag och lån, det är ingen tvekan om det som kommer ut av college med skuld är svårt att göra. Om du kan spara tillräckligt med pengar, så du kan klippa dina behov ner och göra det lättare att gå igenom college och börja livet efter skolan. När allt kommer du att behöva betala för college, rum och styrelse, samt för övriga kostnader och med pengar för att göra det med kan göra det mycket enklare.