E2y

Hur man skapar gemenskap för ditt barn

Familjen är mycket viktigt att ett barn

Familjen är mycket viktigt för ett barn, eftersom det är inom familjen som ett barn helst etablerar en känsla av trygghet och känsla av tillhörighet. Familjen är också vad tränar barnen att utveckla social kunskap som dynamiken i samspelet,, vikten av att dela och tänker på andra människors känslor, och reglerna för rent spel, etc. Samtidigt bör barnet också utsättas för relationer utanför familjen tidigt, för att de ska börja skaffa och tillgodogöra sig kunskap om sociala dynamik som de måste leva med för resten av deras liv.

Du som förälder eller vårdnadshavare för barnet ska hjälpa honom lätt in i närmiljön genom att hjälpa honom att etablera relationer med människor utanför den närmaste familjen. Detta är att följa principen om byggnadsställningar, där du är där för att hjälpa en elev tills han har tillräckliga resurser för att göra saker självständigt. Så om du är ute efter att ta reda på hur du skapar en gemenskap för ditt barn, i syfte att fastställa hans sociala interaktion färdigheter, här är några enkla steg för att hjälpa dig:

  1. Upprätta barnets känsla av trygghet. Detta kan inte nog understrykas. Ett av de sätt som ett barn på ett effektivt sätt kan utveckla sin sociala kompetens och sin förmåga att hantera omvärlden är om han är väldigt säker på sig själv. Om han inser att han är älskad för den han är och att han är uppriktigt värderas då han kommer att kunna möta världen mer självsäkert. Etablera barnets känsla av trygghet är egentligen inte bara en engångsföreteelse affär, eftersom han kommer säkert alltid att behöva ert stöd och uppmuntran. Men denna känsla av säkerhet bör fastställas direkt i början, under sina formativa år, så att han kommer att vara mer grundad som vuxen. Tänk på en byggnad: de starkare dess grundvalar, den kraftigare blir det och desto högre kan byggas.
  2. Tänk ditt barns intressen. Ta chansen att utveckla ditt barns intressen och samtidigt integrera honom i en gemenskap. Om han gillar att dansa modern till exempel, kan du skriva in honom på en danslektion med barn i hans ålder.
  3. Leta efter en organisation nära ditt hus. Detta är bara mer praktiskt sätt, så det kommer att bida bra för ditt eget sociala liv (du kommer inte att behöva shuttle honom till en avlägsen stad). Dessutom, om du engagera ditt barn i en organisation nära ditt hus så det skulle vara folk där från ditt närområde, och det gör bra för ditt barn att utveckla djupare relationer med människor han redan är bekant med.
  4. Undersök den organisationen. Finns det några dåliga influenser i den gruppen? Kom ihåg att barn på uppväxtåren är mycket lättpåverkade så det är bara klokt att reglera människor runt ditt barn så mycket du kan (och medan du fortfarande kan!). Så mycket som möjligt, bör du känna föräldrarna till barnen som hör till denna organisation, och du bör också uttryckligen lita på rådgivare i denna organisation också.

Där har du det

Hur man skapar gemenskap för ditt barn. Upprätta barnets känsla av trygghet.
Hur man skapar gemenskap för ditt barn. Upprätta barnets känsla av trygghet.

Där har du det! Dessa är bara några av de tips för dig att skapa gemenskap för ditt barn. Det lönar sig definitivt att vara en praktisk förälder nuförtiden, och dina ansträngningar för att vara mer medvetna om vilka miljö att placera ditt unga barn kommer säkerligen att belönas i framtiden. Lycka till!