E2y

Hur man skapar ett collage höst skörd

Det är höst

Det är höst! För många människor är detta deras favorit säsong - när bladen förvandlas till gyllene bruna och rika röda, vinden vänder byig, marken belagd i sprickbildning kvistar och nedfallna ekollon. Här är ett sätt att hålla barnen upptagna och samtidigt utvecklar en speciell kärlek av säsongen samtidigt vårda sina konstnärliga potential: att skapa ett collage höst skörd samlats in från naturliga material som finns på marken eller i de närliggande områdena. Läs vidare för att lära sig att göra det.

  • Samla barnen, och materialen. Det är bäst att göra denna aktivitet kring mid-afternoon när barnen tenderar att vara antingen vid deras mest tråkiga stunder, så att benägenheten att få in hyss i huset är ganska hög. Om du vill göra det till en riktigt collaborative händelse, bjuda in grannarnas ungar också. Ge dem instruktioner för att gå ut och samla olika material som de kan sätta ihop för att göra sina konstverk. Ge dem några måste-samlar, såsom kvistar, löv, ekollon, bär och blommor. För blommor, en massa människor som använder krysantemum, eftersom inte bara är de robusta, men de torkar ganska snyggt över tiden. Du kanske vill ge dem en tidsram, eller kommer de att vara ute hela dagen lång.
  • Sortera materialet. Om du har skickat ut dem i grupper, frigöra utrymme och tilldela specifika områden i vardagsrummet för varje grupp så det inte blir en förvirrande mobb när de alla kommer rusande tillbaka till huset när du är upp. Om du har några äldre barn, visa hur du vill sortera det material de kom tillbaka - du vill peka ut de bästa material - kvistar som har den mest intressanta formen, blad som inte är fläckiga eller skadade, hela ekollon, fin- färgade bär. De i sin tur kan också lära de yngre barnen hur man ska gå om urvalsprocessen. Ha en papperskorg klar i ena sidan av rummet, och fastställa en tidsfrist för dem till slut väljer deras material. Gå över varje grupps arbete för att se till att allt är i sin ordning. Nu kan du börja samla material till collage.
  • Montering-tiden. Ta ett papper plattan och använda ditt eget material, visa för barnen hur de kan gå om collage. Det traditionella sättet är att arrangera bladen på utsidan av plattan går runt, med blommor i centrum. De ekollon och bär placeras inuti bladen för att ge lite färg och design. De kvistar kan låna ut en del struktur samt, genom att lägga några i mitten och arrangera bladen, blommor och bär runt dem, ungefär som en bukett. Har barnen designa sina egna plattor som du går runt att hjälpa dem (de flesta av dem kommer att vara för upptagen för att lägga märke till dig). Värm under tiden upp din limpistol.
  • Limma konstverken. Eftersom limpistol är ganska varmt, kanske du vill göra allt limning själv. De äldre barnen kan hjälpa dig också. Låt de små barnen hålla ihop bitarna för dig som du limmar sina konstverk på papperstallrikar.


Hur man skapar ett collage höst skörd. Samla barnen, och materialen.
Hur man skapar ett collage höst skörd. Samla barnen, och materialen.

Och precis som det, har du en collage höst. Detta kan faktiskt vara en tradition varje säsong, och du kan uppmuntra barnen att vara mer konstnärlig och kreativ med sina konstverk.