E2y

Hur man skapar en sittplats diagram för ditt bröllop mottagning

Om du planerar ett bröllop mottagning, skulle en av de främsta saker som du skulle behöva ta hand om vara hur dina gäster ska sitta. Här är några tips för en enkel, stressfri sittplatser diagram:

Hur man skapar en sittplats diagram för ditt bröllop mottagning. Gör en okulär besiktning av bröllop plats.
Hur man skapar en sittplats diagram för ditt bröllop mottagning. Gör en okulär besiktning av bröllop plats.

  1. Gör en okulär besiktning av bröllop plats. Ta med dig ett skissblock och penna, och gör en grov skiss av layouten på platsen. Inget behov att vara konstnärlig: det är viktigt att anteckna de tabeller och hur de är placerade, antalet platser per bord, toaletter, ljud / tech-området, den vita skärmen (om du ska ha ett bildspel presentation) , Var etc. se till att ta bilder på alla delar av rummet också, för att hjälpa dig att förstå din skiss senare.
  2. Antal säten. Använda skiss du gjort, ge namn åt sätena. Du kan helt enkelt namnge dem efter antal. Du kan tilldela bordet där dina gäster kommer att sitta helt enkelt genom att ange numret bredvid deras namn.
  3. Organisera din gästlistan. Ta en förteckning över alla gäster och notera de som redan har RSVP'd deras närvaro. Stryk de som inte kan komma, men antar alla andra kommer att komma. Försök sedan att ordna de namn beroende på hur de är relaterade.
  4. Tänk på hur du vill att dina gäster att sitta. Normalt gäster som känner varandra sitter i samma tabell. Det kommer att innebära att ha tabeller som utsetts för brudgummens släktingar, brudens släktingar, vänner college, arbetskamrater, etc. Dock kan det vara en bra idé att ordna sittplatser så att gästerna skulle lära känna varandra. Om detta är vad du vill göra, ta hänsyn till de åldersgrupper, gemensamma intressen och personligheter, etc.
  5. Ta hänsyn till dina gäster bekvämlighet. Om du hade ett bildspel presentation till exempel, skulle du vilja varje bord för att ha en god uppfattning om det. Detta betyder att du inte ska ha någon tabell placeras alltför nära den vita skärmen. Också överväga sittplatser de äldre gästerna nära toaletter och nära huvudet tabellen (där bruden och brudgummen kommer att sitta). Se också till att ingen tabell kommer att ligga alltför nära audio / tech-området. Se till att barnen kommer att sitta bredvid sina föräldrar. Om de är över tio år gammal, men kunde du sittplats dem på ett specifikt tilldelade barnbord.
  6. Tänk på protokollet. De närmaste släktingar och familjemedlemmar ska sitta närmast huvudet tabellen. Om du har gäster som är före detta makar eller som har vissa personliga meningsskiljaktigheter med varandra, se till att de sitter väldigt långt ifrån varandra.
  7. Ha en slutlig masterplan. Du bör ha två avslutade handlingar: det första är kartan över receptionen plats, en som visar numreringen av tabellerna, och den andra är en lista över gästernas namn som kommer att sitta per bord. Om det finns vaktmästarna för mottagning, bör de har var dessa två dokument. Du kan också ge ett mottagande bord vid ingången till receptionen där gästerna kan rada upp och fråga om deras bord nummer.
  8. Skapa en skylt bord nummer och namn plattor. Tabellen tecknet bör vara väl synlig redan från ingången till receptionen rummet. Både antalet tecken och namnskyltar kan utformas i enlighet med bröllop tema.

Där har du det

Där har du det! Dessa är några av de tips för att skapa en sittplats diagram för ditt bröllop mottagning. Lycka till!