E2y

Hur man skapar en känsla av trygghet att flytta med barn

Förändring är oundvikligt för alla

Förändring är oundvikligt för alla, och vi har blivit så van vid förändringar i våra liv som vi kan ta dem för givna redan. Men vi måste komma ihåg att förändring för de flesta barn är en stor sak, särskilt med något så stort som en övergång till en ny stad. Denna typ av förändring kan orsaka stora spänningar i en ung människas liv, och det är viktigt att detta tas upp.

Hur man skapar en känsla av trygghet att flytta med barn. Kortfattad ditt barn på väg så tidigt som möjligt.
Hur man skapar en känsla av trygghet att flytta med barn. Kortfattad ditt barn på väg så tidigt som möjligt.

En av de viktigaste frågorna om förändring bland unga barn är det av säkerheten. De måste förstå att de fortfarande ska känna sig trygga även mitt sådan stor förändring. Kom ihåg att många av en vuxens hangups härrör från olösta frågor under sin ungdom, och om du inte vill att ditt barn att utveckla djupt rotade problem i vuxen ålder, är det bäst att göra förebyggande åtgärder tidigt. Så om du är på väg att flytta med dina barn, här är några sätt att hjälpa dem att hålla deras känsla av trygghet:

  1. Kortfattad ditt barn på väg så tidigt som möjligt. Barnen kommer att vara mindre stressad om en flytt om de vet så mycket som möjligt om det så snart som möjligt. Förklara för dem i enklaste form (se nummer 2) om flytten, och diskutera med dem detaljerna. Några av de saker du skulle vilja informera dem inkluderar om var du skulle flytta, när och varför. Du kanske vill utforska trakten tillsammans med kartor och bilder, och leta efter en webbplats om den staden. Detta kommer att hjälpa honom att möta förändringen med tillräcklig information om att han vet vad som väntar, vilket ger honom en större känsla av trygghet.
  2. Använda ett språk som ditt barn kommer att förstå när förklara om flytten. När förklara om ditt drag, kanske du vill använda barns sagoböcker som hjälper dig att förklara processen, och för att hjälpa dem att veta vad som väntar under flytten. Vissa sagoböcker som behandlar frågan om att flytta inkluderar The Berenstein Bears '"Moving Day," "Att säga adjö, säga hej," "Big Ernie nya hem," och många fler. Handla för dessa typer av böcker på amazon.com . Han kommer att lugna med vetskapen om att flytta till nya platser är normalt och upplevs av barnen precis som honom.
  3. Ta så mycket välbekanta föremål till ditt barn som möjligt. För att hjälpa ditt barn att upprätthålla en känsla av trygghet, är det en bra idé att ta med saker som han har vuxit till att bli bekväm med. Detta kommer att hjälpa honom att anpassa sig till den nya platsen bättre.
  4. Vara förstående. Aldrig upphör ditt barns känslor genom att säga saker som, "Var inte ledsen," eller "Sluta lipa." Kom ihåg, på ditt barns ålder vad som kan tyckas vara något för dig är monumental för honom. Låt ditt barn vara säker på att det är normalt att känna sig ledsen eller rädd under ett drag, men samtidigt är det också viktigt att du försäkra honom om att han har ditt fulla stöd under hela processen. Låt honom känna att det kan vara tråkigt i början, men han bör fokusera på att bli upphetsad över nya saker (nya vänner, nya klasskamrater, nya lekplats, etc) att han kommer att få träffa när du kommer till den nya platsen.
  5. Låt ditt barn vet att du alltid kommer att vara där för dem. Ditt barn ska känna att oavsett vilken typ av förändring som händer, kommer du som hans målsman vara med honom för att stödja honom.

Där har du det

Där har du det! Dessa är bara några av de sätt att skapa en känsla av trygghet när du flyttar med barnen. Bara ha tålamod med ditt barn och duscha honom med massor av kärlek, och han kommer säkert att tacka dig för det - ända till den tid då han är inte längre ett barn längre. Lycka till!