E2y

Hur man skapar en dödsruna

Med populariteten av Internet och nättidningar

Med populariteten av Internet och online-tidningar, dödsannonser inte längre behöver vara korta Blurbs under 50 ord. Flera platser är nu inklusive fullständiga dödsannonser för alla, inte bara kändisar och politiker. När man står inför ett dödsfall av en nära anhörig, är det svårt att avgöra hur man ska sammanfatta sitt liv i en kort artikel hyllning. Följ stegen nedan och du kan skapa en dödsruna din älskade skulle vara stolt över.

Hur man skapar en dödsruna. Tänk på din målgrupp.
Hur man skapar en dödsruna. Tänk på din målgrupp.

  1. Kontrollera krav. Om du postar dödsruna i lokaltidningen, kolla sina riktlinjer. Om det finns ett ord gräns, vill du veta innan du börjar skriva. Vissa har även riktlinjer för online-listor som skiljer sig från de i tryck riktlinjer.
  2. Inkludera grunderna. Viktiga datum för någon dödsruna är födelse och död datum. Vissa människor väljer att börja med dödsdatum, såsom "Jane Doe avled den fredag ​​13 jun" för att ge den viktigaste informationen först. Bara vara säker på båda datumen inkluderas någonstans inom dödsruna.
  3. Tänk på din målgrupp. Var noga med att tänka på varför du skriver dödsruna och för vad publiken. Vissa Obits är en familjs sätt att hedra sina förlorade älskade. Andra är ett meddelande till samhället att någon har gått och tjänsten är planerad. Om dödsruna är ett meddelande, då omfatta organisationer, arbetsgivare och stadsdelar som kommer att påminna läsarna om hur de kände den avlidne.
  4. Ge en tidslinje. En del människor föredrar att starta med familjen eller arbeta först. Det finns ingen bestämd ordning för att skriva en dödsruna, men en bra tumregel är att fokusera på den avlidnes prioriteringar - arbetsnarkomaner vill förmodligen karriärer noterade först och de som var mer familjen fokuserade vill familjen först. Om prioriteringarna är inte klart, prova kronologisk ordning. Inkludera alla stora arbetsgivare, organisationer eller hedersbetygelse karriär.
  5. Undvik onödiga detaljer. Det är inte nödvändigt att inkludera snabbmat jobbet den avlidne arbetade när han var sexton, såvida han avled vid sexton eller fortfarande anställd där. Du kan inte integrera alla delar av ett liv levt i en kort artikel. Det viktiga är att inkludera information som hedrar den avlidna samtidigt ger triggers till dem som kanske har känt honom.
  6. Glöm inte familjen. Oavsett om du är med familj i den avlidnes liv tidslinje (t.ex. Jane Doe gifte John Smith och tillsammans hade de sex barn) eller om du bara lista familjen som överlever den avlidne, se till att inte lämna någon ut. Använd namn (om möjligt) eller om listan är alltför uttömmande, se till att du ger en korrekt sammanräkning av barn, barnbarn och stor-barnbarn. Starta inte en familj tvisten genom att lämna någon ut.
  7. Avsluta med tjänsten varsel. Om en begravning eller minnesstund är planerad, avsluta dödsruna med plats, tid och eventuella instruktioner. Den sista punkten är också en bra plats för att säga tack till en vårdgivare eller de som besökte den avlidne under en lång tids sjukdom. Vissa familjer föredrar några blommor doneras till ett sjukhus eller hospice centrum som vårdas den avlidne och tjänsten varsel sektionen är den bästa platsen för denna begäran.
  8. Ge en bild. När du har skrivit den dödsruna, innehålla ett nytaget foto av den avlidne när du skickar till din lokala tidning.
  9. Minns din älskade. Skriva någon dödsruna kan vara känslomässigt dränerande, så när du är klar, ta lite tid att komma ihåg din älskade och sörjer för honom innan du läser den dödsruna och lämna den för publicering.