E2y

Hur man ska behandla Hundarnas höftledsdysplasi

Canine höftledsdysplasi är en genetisk, degenerativ ledsjukdom följd av höftleden av en ung hund utvecklas onormalt. Med rätt diagnos och behandling, kan denna sjukdom och dess symtom kontrolleras.

Hur man ska behandla Hundarnas höftledsdysplasi. Carprofen.
Hur man ska behandla Hundarnas höftledsdysplasi. Carprofen.

Hundägare kan börja se symptomen på denna sjukdom hos hundar så unga som fem månaders ålder, men symtomen är i allmänhet inte märks förrän hunden är medelålders till äldre. De ses symtom är:

 1. Hunden kommer att bära det drabbade benet.
 2. Hunden kommer att bli mindre aktiva.
 3. Hunden kommer att ha en förändrad gång när det går eller springer.
 4. Det kan finnas stelhet och smärta i hundens bakbenen efter varje övning.
 5. Hunden kan vara stel och ont första sak på morgonen.
 6. Hunden kan behöva hjälp med att få till en stående position.

Diagnosen Canine höftledsdysplasi är lätt. Veterinären kommer att:

 1. Ge hunden en fysisk undersökning, ägnar stor uppmärksamhet åt den drabbade höften.
 2. Leta efter smärta vid förlängning och böja det drabbade området.
 3. Ta röntgenstrålar.

Behandlingen inkluderar orala kosttillskott, läkemedel, kirurgi och förändringar i hundens levnadsförhållanden.

Hur man ska behandla Hundarnas höftledsdysplasi.
Hur man ska behandla Hundarnas höftledsdysplasi.

De muntliga tillägg används för att behandla Canine höftledsdysplasi är:

 1. Metyl-sulfonyl-metan (MSM), som är en smärta reducering, och anti-inflammatoriska och bidrar till att minska ärrvävnad och stärka bindväv.
 2. Kreatin, som finns i rött kött och fisk, hjälper hundens kropp producerar adenosintrifosfat (ATP). ATP ger hunden skurar av energi.
 3. Glysamine och Chondroitin läka den skadade brosk och ges vanligen under återstoden av hundens liv.

Mediciner används för att behandla Canine höftledsdysplasi är:

 1. Buffrad Aspirin, som är en anti-inflammatorisk och smärtstillande medel och bör ges med måltider. Hundar bör endast få aspirin tillverkas speciellt för hundar, inte mänsklig aspirin.
 2. Carprofen, Etodolac, deracoxib, ketoprofen och Meloxikam är alla receptbelagda mediciner. Dessa läkemedel är anti-inflammatorisk och är starkt och effektivt smärtstillande medel, men har biverkningar. Periodisk blod arbete är viktigt när man använder någon av dessa mediciner för att följa hundens lever.
 3. S-adenosyl-L-metionin är en anti-inflammatorisk och smärtstillande som används vid behandling av artros.
 4. Polysulfaterad glykosaminoglykan är en serie av injektioner som ges under veckorna som bidrar till att förhindra nedbrytning av brosk.
 5. Kortikosteroider är en annan receptbelagda läkemedel vars användning är kontroversiell. Detta läkemedel är en stark anti-inflammatoriska utan också har många kort-och långsiktiga biverkningar.

Kirurgiska ingrepp är ibland en nödvändig behandling. Bestämma vilken procedur som är bäst för hunden beror på hundens vikt och ålder. Dessa förfaranden är:

 1. Triple Bäcken Osteotomi, som utförs på hundar under 10 månaders ålder, är en stor operation, dyrt, men mycket lyckat.
 2. Total höftledsplastik, som utförs på hundar som är moget skelett och väger över 20 pounds. Detta är också större operation, dyra och mycket framgångsrik.
 3. Femoral Head and Neck Excision, som i allmänhet utförs på hundar som väger mindre än 45 pounds, men ibland utförs på större hundar. Denna operation anses vara en bärgning förfarande används när total höftledsplastik är inte ett alternativ.
 4. Juvenile Pubic Synmphysiodesis, vilket är en mindre invasiv kirurgi, utförs på hundar innan de är 20 veckor gamla.

Förändringar i hundens levnadsförhållanden innebära hundens sovplats. Det bör vara varm och torr med ingen fukt eller kalla vindar blåser på hunden.