E2y

Hur man ska behandla fetma hos barn

Behandla fetma hos barn kan vara mycket utmanande, ofta behandlar denna fråga kräver livsstilsförändringar för hela familjen. Men vill du inte att ignorera övervikt hos barn, eftersom det kan vara orsaken till allvarliga hälsoproblem.

Hur man ska behandla fetma hos barn. Det första steget är att identifiera om ditt barn har problem med vikten.
Hur man ska behandla fetma hos barn. Det första steget är att identifiera om ditt barn har problem med vikten.

  1. Det första steget är att identifiera om ditt barn har problem med vikten. Som barn växer, har de naturliga fluktuationer i deras tyngd, ibland ett barn kommer att få flera pounds innan en tillväxt spurt som en normal del av utvecklingen. Titta på trender i ditt barns tillväxt och adress långsiktiga mönster i motsats till oroa kortsiktiga förändringar.
  2. Även om dina barn inte är närvarande överviktiga, bör du bekanta dig med riskfaktorer för fetma att utvecklas. En familj historia av fetma kan vara en tidig indikator på detta tillstånd hos barn. Dessutom är vissa beteenden främjar barn blir överviktiga, stillasittande livsstil är en av de ledande bidragsgivarna till viktökning.
  3. Att behandla barnens övervikt, måste du ta en mångfacetterad strategi. Det första steget är att prata med dina barn om dina mål. Det är viktigt att ta upp ämnet med känslighet och omsorg, diskutera de hälsomässiga fördelar av att bibehålla en idealvikt och pratar om de små sakerna hela din familj kan göra för att främja en mer hälsosam livsstil. Utbilda dina barn så att de kan delta i att göra bra val om kost och motion. Viktigast predika måtta. Du vill inte göra behandlingen verkar straff eller för att förbjuda några godsaker eller aktiviteter, detta skulle bara göra dina barn känner sig berövade och olycklig.
  4. Justera familjens kost. Titta på de livsmedel din familj äter varje dag. Vill du äta snabbmat flera gånger i veckan? Är ditt skåp fyllt med bearbetat mellanmål mat? Det finns enkla kostförändringar du kan göra som kommer att förbättra din kost, och uppmuntra viktminskning utan att du eller dina barn känner sig berövade eller hungrig. Först, lägga till fler portioner av frukt och grönsaker till dina måltider. Dessa näringsämnen packade livsmedel är relativt låg i kalorier, hög fyllning fiber och bara om de bästa sakerna du kan äta. Starta sedan ersätta hela korn för några av de förädlade kolhydrater i din kost, om din familj inte används till fullkorn, kan du göra processen gradvis. Om dina barn har druckit söt läsk med måltider, ersätta mjölk eller vatten istället. Ersätt stekt mat med grillad eller grillad val.
  5. Titta på dina matvanor. Gör dina barn äter på familjens bord eller framför TV? Har ni alla rusa genom måltider eller njuta maklig middag? Uppmuntra alla i familjen att ta mindre tuggor, att tugga ordentligt och njuta av sin mat.
  6. Komma igång. Se hela din familj ägnar sig åt en aktiv livsstil. Detta behöver inte betyda timmar på gymmet eller i organiserad idrott. Du kan börja långsamt genom att bjuda hela familjen att ta regelbundna nattliga promenader. Få dina barn inblandade i bollspel, cykling, simning och andra roliga aktiviteter man kan göra med dig eller sina vänner. Inte en sportfantast? Börja dansa. En timmes dans är bra motion och en underbar social tillfälle också.
  7. Självklart, om ditt barn är kraftigt överviktiga, bör du diskutera alternativ med din vårdpersonal. Det finns mer extrema alternativ såsom läkemedelsbehandling eller kirurgi, men dessa kan ha farliga komplikationer och bör inte tas på allvar.