E2y

Hur man rockar ett barn att sova

Många föräldrar har svårt att sätta sina barn att sova om under dagtid eller nattetid. Många av dem har utarbetat sitt eget sätt att göra detta. Vissa väljer att låta sina barn få trött av gråt som så småningom skulle leda till barnets sömniga tillstånd. Det finns dock nackdelar med denna metod. Vet att det finns en massa andra gulliga sätt som du kan prova att sätta ditt barn att sova. Och så om du har samma problem, prova följande tips nedan.

Hur man rockar ett barn att sova. Få ditt barn redo för sängen.
Hur man rockar ett barn att sova. Få ditt barn redo för sängen.

  • Få ditt barn redo för sängen. Detta innebär att du måste se till att innan du sätter ditt barn att sova, har du redan matade henne. Kontrollera också att hon redan i sina blöjor och bära bekväma pyjamas. Om i fall din rutin under pre-sömntid inte göra ditt barn bekvämt, försöka sitta ner med ditt barn i ett lugnt område. Få henne och dig själv i en position som är bekväm. För att avgöra detta, iaktta hennes rörelser när hon sitter ner med dig. Om hon inte längre rör sig om eller ignorans, detta betyder att hon är bekväm.
  • Förbered ditt barns säng saker. Se till att vad du barn behöver för att somna är inom räckhåll. Om hon är en napp användare, se till att det är redan på plats. Om hon föredrar en viss filt eller leksak för att vara vid hennes sida när sover, glöm inte att sätta den på plats. Ett barn får oftast mer bekväm när hon ser bekanta saker omkring henne. Detta skulle sätta henne mer tillfreds och avslappnad och skulle hjälpa henne komma in i en sömnig tillstånd.
  • Softly prata eller sjunga till ditt barn. Det hjälper om ditt barn skulle höra mjuka ord eller ett mjukt brummande ljud när du lägger henne för att sova. Rock henne medan du gör detta, och det skulle säkert invagga henne att sova. Om i fall du inte kan komma på något att säga eller sjunga, skulle enkla rim göra. Eller kanske du kan också prova att sjunga julsånger. Det spelar ingen roll vad du säger eller sjunger, eftersom barnet inte skulle förstå de ord som kommer ur din mun ännu. Det är dock viktigt att det du säger eller sjunger är mjuk och trevlig att höra. Ditt mål är inte att liva upp henne med glada sånger, men att få henne att sova med mjuka ljud.
  • Gör dig själv slappna av också. Onödigt att säga, är det också viktigt att du är bekväm när man försöker göra ditt barn sova. Ditt barn skulle säkert känna det från din beröring eller tag i henne om du har bråttom eller alltför spända. Du måste ha tålamod nog att kunna uppnå detta konststycke. Försök att njuta av den tid du spenderar i gunga ditt barn att sova.


När ditt barn är redan sover, vara försiktig när man sätter henne i hennes vagga eller spjälsäng. Stanna en stund att vagga vaggan ifall hon rör.