E2y

Hur man planerar en billig eller låg bröllop kostnad sommar

Planera en prisvärd bröllop

Sommar bröllop är alltid roligt och det är därför de flesta brudar föredrar att vara juni brudar. Men fantasy som kommer tillsammans med ett bröllop är ofta för mycket för plånboken att hantera. Den här artikeln innehåller några av de saker du kan göra för att göra din look sommarbröllop som en miljon dollar utan att gå i konkurs. Låt oss börja med:

Steg 1

Bridal Party blommor. Stick med blommor som är i säsong som importerar blommor kommer att öka dina utgifter. Välj en eller två sorters blommor för din bukett. Du kan använda en typ av blomma för din bröllopsfest. Till exempel kan du använda rosa och röda rosor till din bukett bunden med sidenband, och sedan använda rosa rosor för din brudföljet. Silk blommor är lika dyra som de färska. Att gå med alternativ till buketter för din brudföljet kan också hjälpa till att hålla kostnaderna nere. Till exempel kommer med blomma armband, fläktar, eller ens ha vardera brudtärna hålla en enda stam ser lika bra.

Steg 2

Pew blommor och centerpieces. Använd en pilbåge och kanske en enda blomma vs ett kluster av blommor för pew blommor. För centerpieces, använd tärnornas buketter (om du gick med buketter för dem) som centerpieces för vissa tabeller i receptionen. Eller du kan eliminera blommor helt och hållet och använda flytande ljus i en skål med vatten, vilket skapar en mycket dramatisk effekt. Du kan också använda inramade gamla fotografier av tidigare bröllop i era familjer som centerpieces (dvs. dina farföräldrars bröllop bilder, etc.). Dessa binder alltid familjen till din stora dag och hålla kostnaderna nere.

Steg 3

Cake. Square & ndashshaped kakor kostar i allmänhet mer per skiva än rund-formade. Eftersom många människor inte äter tårta på bröllop, kan du ge bagaren ett mindre antal personer än det faktiska antalet som du förväntar dig att delta. Låt oss säga för 140 gäster, du göra en tårta för 100 eller 120, vilket sänker kostnaderna för dig. Sedan äter tårta är egentligen bara ceremoniella, kan kakan skivor också vara ganska blygsam.

Steg 4

Hur man planerar en billig eller låg bröllop kostnad sommar. Bridal Party blommor.
Hur man planerar en billig eller låg bröllop kostnad sommar. Bridal Party blommor.

Catering. Om din mottagning på ett hotell, är det bättre att gå med en buffémiddag snarare än en sittande middag. Du kan göra en sit-down middag om du har färre än 50 personer. Höga kostnader sparkar in efter 50 människor. När ni ger det totala antalet gäster, se till att stå för fler barn (barn betalar halva priset). När det gäller drycker, föra din om de låter dig, och om inte, gör en kontant bar. Om du tror att inte kommer att sitta bra med dig eller dina gäster, sätta en liten summa för drycker och få dem att berätta när det tar slut. Gör det här sättet eftersom hotellet aldrig kommer tillbaka alla oanvända pengar till dig. Om värd dina gäster någonstans annat än ett hotell, sedan med alla medel köpa dina drinkar själv och hålla sig med mat som pasta, ost eller veggie brickor, etc. Om det alls är möjligt, ha en morgon bröllop, så att du kan servera lunch (vilket är mycket billigare än middag)

Steg 5

Transport. Om du utnyttjar en limousine, har föraren släpper du och lämna, eftersom du betalar per timme och det finns ingen anledning för honom att sitta och vänta medan du är i kyrkan eller i receptionen.

Steg 6

Video och fotografi. Komma både video och foto i ett kombinerat paket är billigare än att boka dem separat. Låt det stå klart för båda parter när och hur länge de ska täcka ditt tillfälle.

Steg 7

Planera en prisvärd bröllop. Pew blommor och centerpieces.
Planera en prisvärd bröllop. Pew blommor och centerpieces.

Music. Att gå med en DJ är alltid billigare än att hyra ett liveband eller sångare. Men om du verkligen vill ha ett band, har kommit dem och utför endast en viss del av ceremonin - Låt säga att din första danser - sedan fylla på med en DJ. Detta gör att du får det bästa av båda.

Steg 8

Inbjudningar och kort placering. Dessa kan skrivas ut från datorn. Du kan köpa brevpapper från varje kontor leverans butik. Detta sparar dig minst 100 dollar, beroende på antalet gäster.

Steg 9

Favors. Du kan kombinera dina favörer och program för dagen tillsammans. Till exempel kan du skriva ut programmet på en hand fan, där gästerna kan använda under bröllopet, och även ta hem. Du kan också ge skräddarsydda M & Ms med dina initialer på dem. De är alltid prisvärda och unika.


Oavsett hur du väljer att planera din stora dag, kom ihåg det viktigaste råd den dagen, vilket är leende, och ler lite mer. Grattis, och ha kul planering!