E2y

Hur man överlever de första månaderna med tvillingar

Att ha ett nytt barn i huset kommer att ta större delen av din tid

Att ha ett nytt barn i huset kommer att ta större delen av din tid. Du måste gå till ditt barns behov tjugofyra timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Justeringar i dina prioriteringar och uppgifter som är nödvändiga för att sörja för barnets behov. Men vad händer om du bara räknat med en bebis och slutade med tvillingar? Allt måste göras två gånger: två gånger matning, byte av blöjor, för att ge bad, allt. Om du är nybörjare i att ta hand om två barn, kan du finna det dubbelt svårt och upprörande. Du behöver all hjälp du kan få för att ta hand om dem och se till att varje barn ges tillräcklig uppmärksamhet. De första månaderna efter att de föds är de mest utmanande månaderna. Här är några tips på hur man överlever de första månaderna med två barn. Läs på.

Hur man överlever de första månaderna med tvillingar. Lägg dem på ett schema.
Hur man överlever de första månaderna med tvillingar. Lägg dem på ett schema.

  • Lägg dem på ett schema. Att sätta dina barn på ett schema gör det lättare att gå varje dag. Lägg dem på ett schema i sin första månaden. De kommer att vänja sig vid sina dagliga rutiner och du kan justera dina hus sysslor till deras schema så att allt är gjort. Gör en översikt av sina vardagliga aktiviteter såsom bad, tupplur, utfodring, etc. och ange deras motsvarande tider. Se tabellen då och då så att du inte missar en matning eller tupplur tid.
  • Ta hjälp av din make och andra familjemedlemmar. Erkänn, du kan inte göra allt själv. Du behöver all hjälp som alla kan ge dig. Om din man kommer hem från jobbet, låt honom göra hans faderliga plikter medan du går göra kvällsmat eller vila en stund. Din familj kan turas om att sitta barnvakt när du går till jobbet.
  • Gör justeringar. Dina barn är dina prioriteringar nu. Justera ditt schema så att du kan ta hand om dina tvillingar så mycket du kan. Delegera andra sysslor till andra familjemedlemmar så att du har mer tid på dina händer för dina barn.
  • Ta ledigt från jobbet. Om du har råd att ta tjänstledigt från jobbet bortsett från mammaledighet, så gör det. De första månaderna är deras utvecklingsfas och du inte vill missa sina ändringar. Ta en kort paus från ditt jobb kan du vara en praktisk mamma.
  • Hyr ett hus hjälpare. Två barn kräver din odelade uppmärksamhet och dina andra sysslor måste avsättas för att ge dina barn din tid. Anställa ett hus hjälpare är en bra idé, särskilt om din man är på jobbet hela dagen. Delegera hus sysslor till ditt hus hjälpare så att du kan ta dig bort andra sysslor och bara fokusera på dina barn. Övervaka din hjälpare då och då och lära henne vissa sysslor som behöver göras.


Moderlig instinkt är den viktigaste aspekten av moderskapet. Du behöver inte att få veta vad man ska göra eftersom du redan vet vad som bör göras för att se till att dina två barn är friska, bekväma och glad.