E2y

Hur man organiserar ett påskägg hunt

Med påsken runt hörnet, barnen kommer att börja ser fram emot den årliga Påskägg jaga. Just när du kommer tillbaka från kyrkan de kommer att börja leta igenom huset och gården för vad som kan vara i dessa små plast påskägg. Du kanske har haft problem de senaste åren med att blanda upp det för barnen, eller så kan du organisera din första Påskägg jaga. Hursomhelst, kan den här artikeln hjälpa dig att planera en stor Påskägg jaga.

Steg 1

Fyll äggen. Det första du ska göra är att fylla alla de plast ägg som du kommer att gömma sig med överraskningar. Det är upp till dig vad du fylla dem med, men det borde vara något värdefullt så barnen kommer att fortsätta att söka. Några goda idéer är godis eller pengar.

Steg 2

Hur man organiserar ett påskägg hunt. Fyll äggen.
Hur man organiserar ett påskägg hunt. Fyll äggen.

Dölj äggen. Det är här det roliga börjar för personen organisera påskägg jakten. Gå runt ditt hus eller gård och hitta roliga ställen att gömma alla äggen. Se till att du räkna hur många ägg som du har placerat så att du vet när de alla har hittats. Dessutom gör det inte för hårt, och låta de arbetssökande att hitta dem utan att göra något som kan få dem att bli sårad. Var kreativ med dina gömställen.

Steg 3

Samla barnen. Nu när du har gömt påskägg så gott du kan, få alla barnen tillsammans. Ge dem något att sätta påskägg de hittar i. Då har dem gå ut och söka länge och hårt för dessa påskägg. Du kanske måste ge dem några tips, men hålla det spelet och låta dem räkna ut det för sig själva. Du kan behöva hjälpa några barn om de halkar efter. Det är roligare när alla har något av en lika stor mängd ägg.

Steg 4

Njut. När barnen har hittat alla påskägg, samla dem runt för att njuta av deras rön. Du kan även låta dem handla ägg med varandra om priser.


Steg 1. Dölj äggen.
Steg 1. Dölj äggen.

Påskäggjakter är ett stort minne för dig och barnen. Denna påsk göra ett minne genom att organisera ett påskägg jaga.