E2y

Hur man köper spädbarn eller barn selar

Många föräldrar väljer baby sling framför andra bärselar. Förespråkare av baby selar känner att selar behålla barnet nära förälderns kropp som är viktigt för emotionell utveckling. De känner att barn i selar har sina behov tillgodosedda snabbare än andra barn och de barn som integreras bättre i det dagliga livet, som återigen bidrar till deras utveckling.

Vårdgivare som bär sitt barn i selar har sina armar och händer fria för sysslor eller att ta hand om andra syskon. Du kan träffa ditt barns behov av att vilja hållas hela tiden, och samtidigt ha händerna fria till annat. Försök att hålla i minnet följande tips när du handlar och köpa ett spädbarn lyftsele.

Hur man köper spädbarn eller barn selar. Försök att räkna ut hur du vill bära ditt barn.
Hur man köper spädbarn eller barn selar. Försök att räkna ut hur du vill bära ditt barn.

  1. Om möjligt, försök på så många selar som du kan med ditt barn. Öva de saker du kommer att göra med din sling på håller händerna på syskon, huk, promenader. Föreställ amning i lyftselen. Kommer det att vara bekväm och lätt att få barnet på plats? Dessutom är vissa lyftselar fungerar bättre för längre kvinnor, medan andra är bättre för större kvinnor. Vissa selar rekommenderas inte för petite kvinnor, medan andra är perfekt för dem.
  2. Försök att räkna ut hur du vill bära ditt barn. Vissa lyftselar kan bara den typiska över axeln position med barnet vid din sida, medan andra låter dig bära ditt barn på ryggen, fram, höft eller sida. Vissa lyftselar är perfekt för att bära multiplar-en på varje höft.
  3. Hur stor en lyftsele behöver du? Du sätter ett spädbarn i den, eller ett litet barn? Vill du fortsätta använda din bärsjal när ditt barn är ett barn? Om du vill ha en sele för ett litet barn, kanske du vill titta på justerbara sådana. Om du använder en sele för ett litet barn, vill du en som stöder ditt barns vikt och gör att du kan hålla ditt barns vikt med lite obehag.
  4. Planerar du att amma när barnet är i selen? Vissa människor tycker justerbara selar hjälp, medan andra tycker selar med vaddering mer användbar för amning.
  5. Vill du tanken på en lyftsele med stoppning i axeln? Många selar har stoppning som kan hjälpa om du bär ditt barn under längre perioder. Men många människor ogillar extra stoppning, och den extra tyngd.
  6. Hur länge kommer du att bära sele varje dag? Om du kommer att bära din slunga hela dagen, behöver du en som är bekvämt och distribuerar ditt barns vikt.
  7. Vill du en transportabel sele? Vill du en slinga med en påse eller en som kan fällas upp för att sätta i en skötväska eller handväska?
  8. Vad ska du göra i din bärsjal? Hushållsarbete, trädgårdsarbete, matlagning, ta hand om andra syskon? Om du kommer att vara mycket aktiv när barnet är i sin slunga, kommer du ha en sele som håller ditt barn nära kroppen.
  9. Vilken typ av tyg vill du ha? Vill du en lyftsele som matchar dina kläder? Eller vill du ha en grundläggande färg? Vill du en slinga med ett mönster eller en trendig lyftsele? Vill du en sele i ekologisk bomull?
  10. Gör din forskning. För att hitta den perfekta selen, prata med dina vänner och familj för att se om de kan rekommendera en sele till dig. Prata med människor i barn butiker och din barnläkare. Om du använder en doula, kanske hon har några idéer för lyftselar. Om du inte kan hitta någon att prata med, försöka hitta en naturlig mammor klubb eller en La Leche League mötet i ditt område.