E2y

Hur man kompilerar en gästlista för ditt bröllop

Bygg en gästlista för ditt bröllop kan vara lite tidskrävande

Bygg en gästlista för ditt bröllop kan vara lite tidskrävande, särskilt om du har en hel del vänner och släktingar som du vill bjuda in. Naturligtvis, när du gör gästlistan, du måste ta hänsyn till de människor som din partner också vill bjuda in. Du kan enkelt sammanställa en gästlista för ditt bröllop, när du följer de enkla stegen som anges nedan.

Här är stegen för hur du kan sammanställa en gästlista för ditt bröllop:

  • Bestäm antalet gäster. Det första du vill göra är att bestämma antalet gäster som du skulle vilja vara närvarande under ditt bröllop. Sitt ner med din partner och komma överens om ett antal. Vissa människor gillar ett intimt bröllop med några gäster och andra väljer att ha en stor, extravaganta bröllop med nästan alla människor de känner närvarande.
  • Gör listan. När du har ställt in det antal gäster som du vill, kan du börja skriva på listan. Sätt namn på din närmaste familj först. Detta inkluderar dina föräldrar och dina syskon. Efteråt, inkluderar alla de andra medlemmarna i din familj, till exempel dina morföräldrar, farbröder, fastrar och kusiner. När du är klar med din familj, kan du gå vidare till att skriva ner namnen på dina vänner. Skriv ner namnen på dina närmaste vänner först. Sedan kan du gå vidare till dina kollegor, grannar, etc.
  • Jämför dina listor. Efter att ha skrivit ner din personliga lista, kan du jämföra anteckningar med din partner. Du kan ha upprepat några av namnen på dina vänner. Detta är också till hjälp så att du kan påminna varandra om allt du har glömt att lista några av de personer som du vill ha i ditt bröllop.
  • Eliminera vissa gäster. Om du upptäcker att du har överskridit antalet gäster som du vill använda för ditt bröllop, är det dags att eliminera dem. Prata igenom det med din partner och se vem bland gästerna du listat ner du vill eliminera. Du kan trimma ner det genom att ta bort en del av de människor som du inte riktigt kommunicera med.
  • Slutför din lista. Avsluta gästlistan när du har pratat igenom det med din partner. Skriv ner det på ett rent papper så att du inte kommer att ha några problem när du beställer inbjudningar.

Hur man kompilerar en gästlista för ditt bröllop. Bestäm antalet gäster.
Hur man kompilerar en gästlista för ditt bröllop. Bestäm antalet gäster.

Dessa är stegen på hur man kan sammanställa en gästlista för ditt bröllop. Att göra detta kommer att ta ungefär en halvtimme till några timmar, beroende på storleken på ditt bröllop. När du har sammanställt listan, är det också fördelaktigt för dig om du redan skriva ner de människor som kommer att ingå i bröllopsfest. Återigen, måste du prata igenom det med din partner så att du både kan enas om folket. Skicka ut inbjudningar ett par månader i förväg så att du kan slutföra antalet gäster som kommer att närvara ditt bröllop omedelbart.