E2y

Hur man kommunicerar med din hund

Använda positiv utbildning för att bättre tala hundens språk

Den hundträning metod du använder beror på hur du väljer att kommunicera med din hund. Och, det är där utbildare split läger. De två lägren är positiva tränare och utbildare korrigering. Korrigering utbildning även kallad frukta gått utbildningen, medan positiv träning kallas ofta belöning-baserad utbildning. Enkelt uttryckt, med korrigering utbildning hunden lär sig att vara rädd för konsekvenserna av att inte göra det rätta, medan med belöning träning han får en belöning som en följd av att göra det rätta. Jag använder båda metoderna, men när det är möjligt - och för korta utbildningar - Jag använder positiv träning. I alla artiklar jag förespråkar positiv träning. Du kan inte säkert veta korrigering utbildning utan överinseende av en erfaren tränare.

  1. Utveckla en djupare förståelse av positiv träning. "Positiv träning" är ett mycket missförstått sikt. De flesta människor tror att det betyder att bara använda matbelöningar. Även positiv utbildning kan innefatta att använda mat som belöning, inte detta korrekt definiera metoden. Positiv träning är träning utan att använda fysisk smärta som ett straff för att inte göra det rätta.

    Hur man kommunicerar med din hund. utbildare korrigering.
    Hur man kommunicerar med din hund. utbildare korrigering.

    När du ber din hund att sitta, det finns många fel saker han kan göra, men bara en rätt sak. Han kan stå, ligga ner, och springa iväg ... etc. vilket är fel saker. Det enda rätta vore för honom att sitta. Om du skulle använda korrigering utbildning, skulle du fortsätta att straffa honom om och om igen tills han gjorde det rätta. Om hunden inte förstår, då han fick ge upp försöken av rädsla innan han kommer till rätta. Med belöning träning han får ingenting förrän han gör det rätta. Detta sätt han är inte rädd för att lära sig nya saker.

  2. Positiv träning tar tid. Den positiva träningsmetod ofta kritiseras av utbildare som har aldrig tagit sig tid att lära sig det. Positiv träning tar vanligtvis lite längre tid att nå ägarnas mål. Av denna anledning är det svårt att marknadsföra. En tränare måste också satsa mer tid på att utbilda hundägaren, och tid är pengar. Andra metoder fungerar, men till vilket pris? När ägarna förstår att det är bättre anpassat till hur hundar lär sig och på sikt resulterar i en mer tillförlitlig hund, väljer de för positiv träning.
  3. Vad lär du din hund? En annan anledning att vara försiktig med rädsla baserad utbildning är att du kan lära hunden fel saker. Ett bra exempel är en hund som morrar och du tror att han skulle bita. Om allt du gör är att straffa honom för morrande, då du kan lära honom bara för att inte morra innan han biter. Detta skapar en sämre situation än du började med. Nu är han oförutsägbar. Utbildningen ska vara en rolig upplevelse för både dig och din hund. Din hund bör inte vara rädd för att lära som lätt kan hända med vissa former av utbildning, särskilt för känsliga hundar.

När vi diskuterar träningsmetoder vi talar om kommunikation. Att träna en hund är att få honom att göra vad vi vill. Hur kommunicerar vi vad vi vill? Den metod vi använder för att träna är den metod vi använder för att kommunicera. Det är det språk som du använder med din hund. Du kan antingen berätta för honom att han är rätt eller han har fel. Nu om allt han hör är "fel, fel, fel", varför skulle han vilja fortsätta att försöka? Positiv träning är att skapa en miljö för hunden att fortsätta att försöka tills han får det rätt. Då det ger honom ett incitament att komma ihåg och upprepa det. Är inte det vad vi vill ha - för vår hund att vilja behaga oss?

Det förvånar mig att folk säger att de har en hund för sällskap eller vänskap, medan fysiskt straffa honom varje gång han inte utföra på kommando. Om jag skadar dig varje gång du inte gör som jag sa, skulle du vilja vara min kamrat eller vän? Det är dags hundägare började ge detta mer tanke. Traditionell korrigering (rädsla-baserade) utbildning har funnits under lång tid. Det kommer inte att försvinna långsamt. Även om det kan ha långvariga negativa effekter, är det ofta mer bekvämt för ägarna. Men undervisning hundägare hur man ska vara ledarhunden och använda positiva träningsmetoder fungerar bättre om ditt mål är att göra din hund en kärleksfull, glad kamrat och verkligen en del av din familj.

Använda positiv utbildning för att bättre tala hundens språk. Utveckla en djupare förståelse av positiv träning.
Använda positiv utbildning för att bättre tala hundens språk. Utveckla en djupare förståelse av positiv träning.